Resmi Gazete'de yauyımlandı: Koronavirüs hastalarının tedavisinde değişikliğe gidildi!

Hastanelere ödenen ücretlerde değişikliğe gidildi. Koronavirüs hastalarına SGK ayrı bir ücret ödemesi yapıyordu. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bundan sonraki dönemde hastanelere yatan koronavirüs hastaları da başka hastalarla aynı ödeme kategorisinde yer alacak.

21.04.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-16:15) Resmi Gazete'de yauyımlandı: Koronavirüs hastalarının tedavisinde değişikliğe gidildi!

Koronavirüs salgını çerçevesinde Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) 2 sene önce değişikliğe gidilmişti. Resmi Gazete'de de yayımlanan karar ile beraber koronavirüs vakalarının tedavisi “acil hal” kapsamına alındı. Vatandaşların, bazı hastanelerin tedavi için ücret istediği yönünde yaptığı şikayetler üzerine de, pandemi döneminde özel hastanelerin tedavi süresince katılım payı ve ilave ücret istemeyeceği açıklandı.

Fakat bu kural bugün itibariyle kaldırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği’yle pandemi zamanında yapılan düzenlemelerle ilgili bazı değişiklikler yapıldı. Verilen karar doğrultusunda bugünden itibaren koronavirüs sebebiyle hastanede veya yoğun bakımda yatan hastalar adına SGK, artık hastanelere pandemi bakım hizmeti ödemesini yapmayacak.

Vakalar azaldı, karar geldi

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte yapılan 158 bin 523 testte 3 bin 668 vaka tespit edildi. 18 kişi yaşamını yitirirken, 17 bin 758 kişinin de tedavisi ve karantinası tamamlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda vaka sayılarındaki ve hastane yatışlarındaki gerilmenin etkili olduğu aktarıldı.

Resmi Gazete'de yauyımlandı: Koronavirüs hastalarının tedavisinde değişikliğe gidildi!

10 katı fazla para ödeniyordu

SGK uyarınca pandemi sebebiyle hastaneye yatan hastalar için bir ilaç ve tedavi masrafları dışında günlük yatak ücreti 600 lira olarak ödeme yapılıyordu. Bu ücret normal bir hastanın ödediği miktarın tam olarak 10 katına denk geliyor. Yoğun bakımlarda ise koronavirüs hastaları için bir günlük yatış ücreti normal ücretin bir buçuk katı fazla olarak 3 bin liraya yakın bir ödeme olarak gerçekleşiyordu.

En önemli toplantı haftaya kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirileceği açıklanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ertelendiğini belirtti. En kritik Bilim Kurulu toplantılarından birisi olacağı öne sürülen toplantı için, "Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Martta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün(dün) yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti." açıklamaları yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal