Resmi Gazete‘de Değişiklik Yapıldı: Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete‘de alınan kararda değişiklik yapılarak, yapılandırma başvuru tarihlerinin bir ay daha uzatıldığı bildirildi.

27.08.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-09:50) Resmi Gazete‘de Değişiklik Yapıldı: Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Resmi Gazete‘de yer alan karara göre, yapılandırma başvuruları 31 Ağustos'ta sona eriyordu. Alınan yeni karara göre, başvuru, bildirim ve beyan süreleri ile bu başvuru, bildirim ve beyana ilişkin ilk taksit ödeme süreleri birer ay uzatıldığı bilgilerine ulaşıldı. 

İLK TAKSİT ÖDEMELERİ DE 1 AY SONRASINA ERTELENDİ 

Cumhurbaşkanı kararına göre, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için ön görülen son başvuru ve ilk taksit ödeme süresinde değişiklik yapılarak 31 Ağustos 2021 tarihinden 1 ay sonrasına ertelendiği duyuruldu. 

Resmi Gazete’de alınan karar, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında yer alan bazı kararlar şu şekilde yer alıyor; bazı vergi ve vergi cezaları, gecikme faizi ve gecikme zamları, idari para cezaları, sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları, belediyelerin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılması alınan kararlarda yer alıyor. 

Açıklanan karara göre 31 Ağustos 2021 tarihinde bitecek olan başvuru ve ödemeye ilişkin karar 1 ay süreyle uzatıldığı bildirildi. Karara göre, borçların yapılandırılması sonrasında ilk taksit ödeme süresi 1 Kasım 2021'den 1 Aralık 2021'e uzatılmış olduğu da belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal