Borcu Olanlara Yapılandırma Kolaylığı: Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, bazı borçların yapılandırılmasına dair düzenleme yapılmıştı. Yapılandırılmaya ilişkin düzenlemede, başvurular 31 Ağustos tarihinde sona eriyor.

24.08.2021-13:10 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-14:24) Borcu Olanlara Yapılandırma Kolaylığı: Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına dair düzenlemeler içeren, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanmak için 3 milyon 480 bin 533 mükellef başvururken, 69,1 milyar liralık alacak yapılandırıldığı bilgililerine ulaşıldı. 

BAŞVURULARA YOĞUN İLGİ GERÇEKLEŞTİ 

9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı kanundan yararlanmak için mükellefler yoğun ilgi gösterirken vergi dairelerine bugüne kadar 3 milyon 480 bin 533 mükellef başvurduğu açıklandı. 69 milyar 125 milyon 497 bin 413 lira alacak yapılandırıldı ve bu kapsamda 2 milyar 873 milyon 438 bin 970 lira tahsilat gerçekleştirildiği belirtildi. Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkânı sağlanarak vatandaşa borçların kolay ödemesi sağlanması gerçekleştiriliyor.

VERGİLENDİRMELERDE TAKSİTLENDİRME KOLAYLIĞI

İhtilafların sonlandırılması amacıyla dava safhasında olan alacaklar da yapılandırılarak ödenebileceği belirtildi. Hakkında vergi incelemesi bulunan mükellefler de incelemelerin bitiminden sonra Kanundan yararlanabildiği açıklandı. Beyan dışı bırakılmış vergiler pişmanlıkla beyan edilerek taksitlendirilebiliyor. 2016-2020 yılları için matrah ve vergi artırımı imkânı da bulunan yasa kapsamında matrah ve vergi artırımı yapan mükellefler hakkında vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmıyor.

İLK ÖDEMELERİN 30 EYLÜL’E KADAR ÖDENMESİ GEREKİYOR

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek ve peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacağı açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Başvurmak isteyen vatandaşlar, ağustos ayı sonuna kadar Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabileceği açıklandı. Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödemelerinin 30 Eylül Perşembe gününe kadar yapılması gerektiği de önemli bilgiler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal