Rengi İç Açıcı Olmasa da Faydaları Şaşırtıcı

Birçok hastalığa deva olan siyah turp hem sağlıklı olmanızı hem de muhteşem görünmenizi sağlayacak doğal bir ürün.

24.03.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-17:07) Rengi İç Açıcı Olmasa da Faydaları Şaşırtıcı

Tam bir şifa deposu olan siyah turpun faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sisteminden, cilt lekelerine kadar birçok faydası bulunan turpun şaşırtıcı faydalarını öğrendikten sonra daha sıklıkla tüketeceksiniz. İşte siyah turpun faydaları...

CİLT SAĞLIĞI İÇİN YARARLIDIR

Parlak ve sağlıklı bir cilt elde etmek için ihtiyacınız olan ilk şey, temiz bir iç sistemdir. Kanınız mikroplar ile dolu ise, cildinizin bunu açıkça yansıtmasına şaşırmamalısınız. Siyah turp, böyle bir durumda size fazlasıyla yardımcı olabilir. İçerdiği vitamin B, çinko ve fosfor sayesinde etkili bir kan temizleyicisi olarak çalışır ve vücudumuzdaki atık maddelerin yanı sıra her türlü toksini de ortadan kaldırır. Sonuç olarak sık sık siyah turp tükettiğiniz taktirde vücudunuza detoks etkisi sunarak kusursuz bir güzelliğe sahip olursunuz.

CİLT LEKELERİNİ GİDERİR

Siyah turp bol miktarda doğal antioksidan ve cildimizin yaşlanmaya karşı mücadele edebilmesi için çok önemli olan C vitamini seviyesini içerir. Öte yandan bu antioksidan ve vitamin dışında, vücudumuzdaki oksidasyonu engelleyen son derece güçlü birkaç başka bileşiği daha bünyesinde barındırır. Bu nedenle, siyah turp suyunun düzenli tüketilmesi zararlı serbest radikallerden kurtulmamıza ve dolayısıyla daha genç bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

SOĞUK ALGINLIĞI VE ÖKSÜRÜĞÜ GİDERİR

Siyah turpun büyülü gücü aynı zamanda kronik soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Bunun için turpun suyunu sıkın biraz şeker ilave edip bekletin. Sabahları meyve suyu olarak tükettiğinizde solunum sistemi enfeksiyonları için mükemmel bir ilaç olduğunun farkına varacaksınız.

BRONŞİTE KARŞI ETKİLİDİR

Bronşit ve öksürük gibi rahatsızlıklara siyah turpun etkisi çok büyüktür. Akşamdan turpun içini oyarak ve oyulan kısma bir miktar bal dökülerek bekletildiğinde; sabah saatlerinde turp suyu ve bal karışımı içildiğinde doğal bir öksürük şurubu yapılmış olur.

TİROİD HORMONLARINI DÜZENLER

Siyah turpun en başarılı olduğu konulardan biri de tiroid hormonlarındaki düzensizliklere çözüm sunmasıdır. Tiroid hormonlarınızda bir dengesizliğin oluşması uzun bir süre ve belki de hayatınız boyunca sizi ilaçlara mahkum hale getirebilir.

SAÇINIZIN YAĞ DENGESİNİ SAĞLAR

Siyah turp, saç derisinin aşırı kuruluğunu veya yağlanmasını tedavi etmek için de kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra çok fazla kepekten de şikayetçi iseniz bugünden itibaren siyah turpun suyu ile uygulamalara başlayın. Bu sayede saçınız ve kafa deriniz gerekli besin maddelerini sağlamış olacaktır.

BÖBREK TAŞLARININ ATILMASINI SAĞLAR

Siyah turp, böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlara karşı doğal bir çaredir. Üstelik taşlardan kaynaklanan acıyı da hafifletir ve idrarı arttırır.Siyah turpun diüretik özellikleri sayesinde idrara çıkmanız kolaylaşır ve bu şekilde böbrek ve safra kesesi taşlarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal