RenBTC nedir? güvenilir mi? İşte uzmanından kripto yorumu! Geleceği var mı?

RenBTC, Ethereum ağını kullanan ve Bitcoin’e sabit olan bir ERC-20 tokeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Yatırımcılar tarafından merak edilen RenBTC hakkında araştırmalar devam ediyor. Bizde yazımızda RenBTC hakkında merak edilen bilgilere yer verdik.

06.07.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-15:16) RenBTC nedir? güvenilir mi? İşte uzmanından kripto yorumu! Geleceği var mı?

Ren, farklı blok zincirler arasındaki kripto paraları transfer etmeye yarayan bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer kripto paralarla birlikte çalışabildiği bir sisteme sahip olan Ren  projesinde Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Zcash (ZEC) gibi kripto para birimleri yer almaktadır. Bununla birlikte Ethereum üzerinden de  1:1 oranında ERC-20 eşdeğerinde olan RenBTC, RenBCH ve RenZEC basılmaktadır.ERC-20 kripto palarıyla ticaret, portföy yönetimi, borçlanma ve borç verme gibi işlemler DeFi üzerinden yapılmaktadır. Orjinal varlıklar da Ren yazılımında sabit kalmaktadır. İstenilen zamanda ücret ödemesi yapılarak kilit açılabilmektedir.

RENBTC Coin Nedir?

Merkeze bulunmayan RenBTC, Ethereum içinde Bitcoin‘in merkezi bulunmayan bir Ren Protokolü izlemektedir. RenBTC, ERC-20 tokeni olarak karşımıza çıkmaktadır.

RenBTC çalışma yapısı nedir?

Ethereum ağı üzerinde kurulu olan bir ERC-20 tokeni olan RenBTC, Bitcoin fiyatı ile çalışmaktadır. RENBTC daima 1 Bitcoin’e denk gelmektedir. RenBTC değeri Bitcoin ile yakın olacak şekilde ayarlanmaktadır.

RenBTC Nedir

Ren protokolü “Darknodes” adı verilen bir merkeziyetsiz sistem tarafından desteklenir. Bu protokol, Ren Sanal Makinesi’ne veya RenVM’ye bağlıdır. Bu makineler blok zincir arasındaki hareketi sağlayan belirli ücret karşılığında işlem yapan ve depolayan bir sanal makineye katkı sağlar. 

RenVM, kripto para için bir güvenilmez koruyucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Basılan her  RenBTC tokeni, RenVM’de depolanarak  BTC tokeniyle desteklenir. Bu sistemi korumak ve daha kolay bir hale getirmek içinde RenVM, kullanılmaktadır. 

Shamir’in Gizli Paylaşımı: Bu gizli verilerde başka katılımcılar tarafından tutulan kriptografik bir ilkedir. RenVM, ağında yer alan bu özel anahtarlar ile Darknode’ların kendisinden gizli bir şekilde işlem yapılır.

Güvenli Çok Taraflı Hesaplama (sMPC):  Geliştiriciler tarafından kullanılan girdi ve çıktılar ile ifşa olmadan çalışma sağlanan bir algoritma sistemi olarak görülür.

Ren Projesi Nasıl açalışır

Bizans Hata Toleransı (BFT): Bu node’lerle birlikte Ren ağının daha etkili bir çalışma sağlaması be bu şekilde devam etmesi sağlanır.

Hyperdrive: RenVM’nin işlemleri süper yüksek hızlarda tamamlamak için tasarlanan fikir birliği mekanizmasıdır.

RENBTC Coin nasıl alınır?

Sayılı Kripto para piyasasında işlem RENBTC Coin,  bazı platformlardan ulaşılabilmektedir. RENBTC Coin, Gate.io, PancakeSwap (V2), Curve Finance, Bittrex. kripto para borsalarında işlem görmektedir. Borsalardan oluşturulan hesaplar ile RENBTC Coin  alabilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal