Renault'un Başı Dertte! Mahkeme Hile Var Dedi

Yıllardır dizel skandalıyla uğraşan Volkswagen'in ardından Renault'un da egzoz emisyon değerleriyle başı dertte.

09.06.2021-09:04 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-09:04) Renault'un Başı Dertte! Mahkeme Hile Var Dedi

Geleceğe yönelik hibrit ve elektrikli araç yatırımını artıran Renault geçmişinin izlerini silemiyor. Dizel motorlarıyla ilgili problem yaşayan Fransız marka mahkemelerin kurbanı olmak üzere.

Fransız mahkemeleri Renault'un dizel egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmetti. Alınan kararın ardından otomobil üretici açıklamalarda bulundu.

Renault tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılında başlatılan adli soruşturmanın kararına yanıt olarak; araçlarında kullandığı sistemlerin emisyon testlerinde hile yapmasına olanak vermediği kaydedildi. Ayrıca, 'Tüm Renault araçları, yasalar ve düzenlemelere uygun olarak onaylanmıştır.' ifadesine yer verildi.

Yargı makamlarınca, Renault'un 18 milyon avrosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılan 20 milyon avroluk kefalet ödemesini tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon avroluk teminat vermesini kararlaştırdığı aktarıldı.

ELEKTRİKLİ MODELİNİ YENİ TANITMIŞTI!

Renault, egzoz emisyon değerlerinde 'hile' yapıldığı söylenmeden önce yeni elektrikli modelini de tanıtmıştı. Renault, Fransız mahkemelerinden egzoz emisyon kararını olumluya çeviremezse gelecekteki otomobilleri de durumdan etkilenebilir.

Renault'un yeni modeli Elektrikli Megane, CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek ve maksimum 217 beygir gücüne (160 kW) sahip bir elektrik motoruyla çalıştırılacak. Test modeli, WLTP döngüsüne göre tek şarjla 450 km'lik menzile ulaşabilen 60 kW kapasiteli bir pil kullanıyor. Yeni modelin piyasaya çıktığı andan itibaren farklı pil kapasitesine ve elektrik motoru gücüne sahip versiyonların olması bekleniyor.

Renault, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin yollarında testlere başlamaya hazır olan elektrikli otomobilin 30 adet ön üretimine şimdiden başladığını doğruladı. Yeni modelin gelecek yılın ilk yarısında showroomlarda yerini alması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal