Renault Elektrikli Megane Modelinin İlk Görüntülerini Yayınladı!

Elektrikli Renault modeli, Megane E-Tech Electric versiyonunun üretimine gelecek yıl başlanacak.

08.06.2021-16:00 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-16:00) Renault Elektrikli Megane Modelinin İlk Görüntülerini Yayınladı!

Renault, geçtiğimiz Ekim ayında eWays dijital etkinliği sırasında Megane eVision konseptini tanıtmıştı. Ardından da Fransız markanın C segmentindeki ilk elektrikli temsilcisi olacak olan Megane modelinin tamamen elektrikli bir versiyonunu sunacağı açıklanmıştı. Şimdi de Twingo E-Tech Electric ve Zoe ile birlikte aileye katılacak olan Megane E-Tech Electric modelinin ilk görüntüleri yayınlandı.

Megane e-Tech, fotoğraflarda yoğun bir kamuflajın içinde görünüyor, ancak aracın silueti ve çizgilerinin çoğu net bir şekilde görülüyor. Ve görülebildiği kadarıyla, eVision prototipiyle oldukça benzer özellikler taşıyor. Megane E-Tech, aynı zamanda Electric, hatchback, crossover ve hatta bir minivan arasında bulunan ilginç kombinasyonları bir arada barındırıyor.

Elektrikli Renault Megane

TEK ŞARJLA 450 KİLOMETRE GİDEBİLİYOR

Fransız üretici, diğer markaların aksine erkenden modelinin teknik özellikleri hakkında da bilgi verdi. 

Elektrikli Megane, CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek ve maksimum 217 beygir gücüne (160 kW) sahip bir elektrik motoruyla çalıştırılacak. Test modeli, WLTP döngüsüne göre tek şarjla 450 km'lik menzile ulaşabilen 60 kW kapasiteli bir pil kullanıyor. Yeni modelin piyasaya çıktığı andan itibaren farklı pil kapasitesine ve elektrik motoru gücüne sahip versiyonların olması bekleniyor. 

Renault, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin yollarında testlere başlamaya hazır olan elektrikli otomobilin 30 adet ön üretimine şimdiden başladığını doğruladı. Yeni modelin gelecek yılın ilk yarısında showroomlarda yerini alması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal