Reflü ve Gastriti Olanlar Bu Gıdalara Dikkat Etmeli!

Reflü ve gastriti olanların mide hassasiyetleri sebebiyle tükettikleri besinlere özen göstermeleri gerekmektedir. Özellikle açken yenilmesi sakıncalı gıdalar vardır. Açken mideye zarar veren gıdalar hangileridir?

10.12.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-17:37)

Açken mideye zarar veren gıdalar hangileridir? Özellikle açken yenilmesi sakıncalı gıdalar vardır. Reflü ve gastriti olanların mide hassasiyetleri sebebiyle tükettikleri besinlere özen göstermeleri gerekmektedir. 

REFLÜ VE GASTRİTİ OLANLAR BU BESİNLERE DİKKAT ETMELİ

Domates; Domates de aynı portakal gibi asidik özelliği yüksek olan yiyeceklerden. Bu sebeple aç olduğunuzda sadece çiğ domates yemek yerine ona eşlikçiler bulmanız daha doğru olacaktır. Aksi halde midenizdeki asit oranını yükselteceğinden ağrılar veya yanmalarla karşılaşmanız kaçınılmaz olur.

Soya sütü; Soya sütü, son zamanlarda git gide artan bir popülariteye sahip olsa da aslen fazlası vücuda yararlı değil. Tiroit bezi ile ilgili rahatsızlıkların oluşmasına neden olan fazla soya sütü tüketimi, özellikle açken daha tehlikeli bir hal alabiliyor. Çünkü uzun bir açlık zamanının ardından vücuda ilk giren besinler daha hızlı etkilerini yayıyor.

Tatlı, renkli kahvaltılık gevrekleri; Akşam yemeğinin ardından verilen uzun bir aranın ardından edilen, o açlığın zirve yaptığı kahvaltılarda, daha hafif beslenmek adına kahvaltılık gevreklere yöneliyorsanız dikkati elden bırakmayın.

Tatlandırıcılar; Tatlandırıcılar beyaz, rafine şekerlerden daha masum gözüktüğü için sıkça tercih edilenlerden. Sukraloz ve asesülfam gibi adlarla anılan bu yapay tatlandırıcılar, özellikle açken kan akış hızına etki ederek yüksek tansiyona sebep olabiliyor.

Kahve ya da kafeinli diğer yiyecek ve içecekler; Sabah kahve içmeden ayılamıyorum diyenler, gün boyu aç olduğunu bile fark etmeden bardak bardak çay-kahve içenler... Kötü haber: Açken içtiğiniz o kahve, belki sizi ayıltıyor, enerjik hissetmenizi sağlıyor ama bunu yapabilmek için aslında vücudunuza zarar veriyor.

Meyveli yoğurtlar; Özellikle hazır satılan meyveli yoğurtlar, evde yapılan misler gibi yoğurtların ya da taze meyvelerin besin değerine sahip olmaz bildiğiniz gibi. Bu yüzden aşırı aç olunduğunda da sıkça yapılanın aksine yememek gerekir.

Muz ya da muzlu süt, yoğurt; Meyveler bolca vitamin içerdiği için en güvendiğimiz besin gruplarından aslında. Muz da tam bir potasyum deposu olması nedeniyle düzenli olarak tüketmemiz gerekenlerden.

Portakal ya da portakal suyu; O filmlerde görüp özendiğimiz sabah kahvaltılarında portakal suyu içme fikri, aslında çok da özenilecek bir durum değil. Çünkü portakal yapısı gereği fazlaca asitli. Bu da onu boş mideye gönderdiğimizde midenin olağandan fazla asit üretmesine, uzun vadede ise gastrit ve reflü gibi rahatsızlıkların baş göstermesine neden olabiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal