Refik Anadol'un Elon Musk iş birliği ile oluşturduğu eser 6,2 milyon dolara satıldı!

Dijital anlamda birçok başarılı esere imza atan ve dünya genelinde yoğun bir ilgiyle takip edilen sanatçı Refik Anadol, son zamanların gözde alanı NFT ve Metaverse alanında lider sanatçılar arasında geliyor.

12.04.2022-15:19 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-15:19) Refik Anadol'un Elon Musk iş birliği ile oluşturduğu eser 6,2 milyon dolara satıldı!

Dijital sanatla alakalı çeşitli çalışmalar yapan ve eserleri farklı coğrafyalardan çok yoğun ilgi gören sanatçı Refik Anadol, NFT ve metaverse parmakla gösterilen isim olmaya devam ediyor. Son olarak Elon Musk’ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ile iş birliği gerçekleştirdiğini açıklayan ünlü sanatçı, SpaceX’in uzay yolculuklarında yakaladığı verilerden bir NFT eser ortaya çıkardı

Yüzde 30'u bağışlandı

Anadol’un SpaceX ile birlikte oluşturduğu NFT koleksiyonu tam 6,2 milyon dolara satıldı. NFT satışlarından kazanılan gelirin yüzde 30’unun St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi’ne bağışlandığı açıklandı.

Refik Anadol'un Elon Musk iş birliği ile oluşturduğu eser 6,2 milyon dolara satıldı!

Ünlü Sanatçı, SpaceX ile iş birliğine giderek ürettiği “An Important Memory for Humanity” adlı NFT koleksiyonunun satıldığını sosyal medya platformu Twitter hesabından şu açıklamalarla duyurdu;

Tam 6.2 milyon dolar

“Sevgili dostlar, sizlere duyurmaktan çok mutluyum… Dünyanın ilk tamamen sivil uzay uçuşundan @inspiration4x alınan verileri kullanan sınırlı sayıda NFT koleksiyonumuz olan İnsanlık İçin Önemli Bir Hafıza 6,2 milyon dolara satıldı! Ve en önemlisi @StJude hastaneye 2,5 milyon dolar bağışlandı.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal