Refah Sınır Kapısı’nda kara harekâtı tehdidi: Milyonlarca Filistinli sivil sınırda bekliyor!

İsrail tarafından rehineler hakkında endişelendiklerine dair açıklama geldi. Buna göre, İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Refah'a girmenin rehinelerin hayatları için endişe verici olacağını söyledi.

20.02.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:17) Refah Sınır Kapısı’nda kara harekâtı tehdidi: Milyonlarca Filistinli sivil sınırda bekliyor!

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, İşgalci İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine yönelik olası kara saldırısında bulunabileceğini ifade eden Netanyahu’nun söylemlerine yönelik Hamas'ın elindeki esirlerin hayatını tehlikeye atacağını belirtti.

Refah’a girilirse rehinelerin hayatı tehlikeye girer!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Akşam gazetesinin Times Of Israel gazetesinin kaynak gösterdiği habere göre, Bakan Zohar, İsrail Meclisindeki bir komitede esirlerin durumu ve Refah'a olası kara saldırısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Refah'a kara saldırısı olursa Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin hayatını tehlikeye atıp atmayacağı yönündeki soruya Zohar’dan yanıt şu şekilde geldi: "Cevap evet. Kimseyi, tek bir rehineyi bile tehlikeye atmak istemediğimiz açık. Ama cevap evet, (Refah'a) girmek rehineleri tehlikeye atacaktır." 

Bakan Zohar Refah’a girmenin tehlikeli olduğunu söyledi!

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı güneydeki Refah kentine yönelik kara saldırısı yapılacağı yönündeki açıklamalarına karşılık İsrail Kültür ve Spor Bakanı Zohar’ın açıklaması İsrail yönetiminde de ikilimde kalındığı ve çeşitli çatlaklıkların oluştuğu yönünde yorumlara neden oldu.

Zohar x sosyal medya üzerinden yeni bir açıklama yaptı!

Üstelik Netanyahu'nun partisi Likud milletvekili olan Zohar, bu açıklamasından kısa süre sonra X sosyal medya platformundan yayımladığı mesajla "durumu toparlamaya" çalıştı. Zohar, paylaşımda Refah'a kara saldırısının "gerekli olduğunu" savunarak, "(Esir takası) Anlaşmaya varmanın tek yolu, Refah'a karadan giriş dahil olmak üzere Hamas'a yönelik yoğun askeri baskıdır. Hamas'ın anlaşmaya varmasının tek yolu bu. Askeri manevranın getirdiği riske rağmen bu, tüm rehineleri evlerine geri getirmenin ve Hamas'ın tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamanın yoludur’’ şeklinde söylemlerine ters olan bir açıklamada bulundu.

İsrail Filistin’e soykırım uyguluyor!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Filistinlilerin kuzey bölgesinden çıkıp güneye gitmelerini isteyen İsrail güçleri, güney yolunda birçok Filistinliye saldırılarda bulunmuş, can kayıplarına neden olmuştu. Bu sefer güvenli bölge olarak gösterdiği güney bölgesinden,  Refah sınır kapısına göçe zorlamasına rağmen Başbakan Netanyahu söylemlerine göre Refah sınır kapısına, kara harekatının düzenleyeceği yönünde açıklamalarda bulundu. Dünyanın gözünde soykırıma uğrayan Filistinlilere yardım tırları da birtakım fanatik Yahudi tarafından engellendiği de gündeme gelmişti.Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu. Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı.

refah sınır kapısı kara harekatı tehtidi

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Hamas’ın elinde 130’dan fazla esir var!

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor. Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti. Hamas'ın elinde 130'dan fazla İsrailli esir bulunduğu belirtiliyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal