Reddi miras nedir, ne demek? Reddi miras neden yapılır?

Reddi miras ne demek ? Reddi miras yapabilme koşulları nelerdir? Ece Erken eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu kaybetmesinin ardından reddi miras kararı aldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından reddi miras konusunu merak edenler araştırma içerisine girdi. Peki, reddi miras ne demektir? Reddi miras nasıl yapılır? sorularının yanıtı haberimizde..

25.04.2022-14:50 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-14:50) Reddi miras nedir, ne demek? Reddi miras neden yapılır?

Ece Erken'in eşi Mahmut Yazıcıoğlu'nun kaybettikten sonra reddi miras kararını açıkladı. Ünlü sunucu eşini çok sevdiğini senelerdir gelir kapısı olarak gördüğünü iddia edenler olmasının üzerine reddi miras kararını bildirdi.

Reddi Miras Ne Demektir?

Mirasın reddedilmesi anlamını taşır. Miras kalan kişi kendisine kalan mirası kabul etmeyebilir. Mirası kabul etmeyen kişi, kanunu ve atanmış olan mirasçılardır.

Reddi Miras Yapabilmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Reddi miras yapmak için, mirasçı miras bırakanın son yerleşim yerindeki Sulh Hukuk Mahkemesine yazılı veya sözlü olarak başvurmalıdır.

Reddi Miras Süresi Nedir?

Reddi miras yapmak için kanunda üç aylık hak düşürücü süre verilmiştir. Miras bırakanın vefat etmesinden veya mirasın bırakıldığı öğrenilen süreden itibaren üç aylık süre içinde bu ret yapılabilir.

Reddi Miras Nasıl Yapılır?

Reddi miras yapmak için, mirasçı miras bırakanın son yerleşim yerindeki Sulh Hukuk Mahkemesine yazılı veya sözlü olarak başvurmalıdır. Mirasın bir kısmı reddedilemez. Miras reddi mirasın hepsini kapsar. Mirasın reddi korkutma, yanıltma vb gibi durumlar olmadıkça tescil işleminden sonra tek taraflı vazgeçmek olanaksızdır. Korkutma, aldatma, yanıltma gibi durumlar söz konusu ise mirasçının iptal beyanında bulunarak ret iptali olabilir.miras reddi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal