Rebiülevvel Ayı Nedir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği ay olarak bilinen Rebiülevvel ayı, 18 Ekim itibariyle idrak edilmeye başlandı. Rebiülevvel ayı nedir? Rebiülevvel ayında neler yapılır?

19.10.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-17:47) Rebiülevvel Ayı Nedir?

Peygamberimizin dünyaya geldiği ay olarak bilinen Rebiülevvel ayı, İslam alemi için önemli bir yere sahip. Hicri takvimin 3. ayı olan Rebiülevvel ayında belalardan ve kötülüklerden muhafaza olmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılınmalıdır.

Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayı içerisinde Mevlid Kandili'nin yer alması Müslüman alemi için değerini arttırıyor.

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN?

İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel bu sene 18 Ekim tarihinde idrak edilmeye başladı. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak edilecek.

REBİÜLEVVEL AYI NEDİR?

Rebiülevvel ayı Ay’ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından olarak biliniyor. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

REBİÜLEVVEL AYINDA NELER YAPILIR?

Rebiülevvel ayına has özel bir dua ya da ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (sav) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da uygulanabilir. Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca mümkünse sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul olunmalıdır.

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: 'Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır.' (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal