Real Madrid’li yıldıza ırkçılık skandalı: Artık futbol oynamak istemiyorum

İspanya La Liga’nın 35. haftasında Real Madrid deplasmanda Valencia’ya 1-0 mağlup oldu. Ancak ev sahibi ekip taraftarlarının Vinicius Junior’a yaptığı ırkçı tezahürat karşılaşmaya gölge düşürdü. Karşılaşma olaylar sebebiyle 10 dakika duraklarken, Brezilyalı futbolcu kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İşte detaylar...

22.05.2023-17:17 - (Son Güncelleme: 22.05.2023-17:17)

Irkçılık olaylarının zaman zaman boy gösterdiği İspanya Ligi’nde bu kez Valencia Real Madrid maçına aynı sebepten dolayı gölge düştü. Ligin 35. haftasında Valencia’ya konuk olan Real Madrid sahadan 1-0 mağlup ayrılırken, eflatun beyazlıların Brezilyalı kanat oyuncusu Vinicius Junior’a yapılan ırkçı söylemler karşılaşmaya damgasını vurdu. 

Vinicius bizzat tespit etti

Real Madrid’in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior, karşılaşmanın son anlarında Valencia tribünlerindeki bir taraftarın kendisine yönelik ırkçı söylemlerde bulunmasına tepki gösterince hakem oyunu durdu. Tribünlere doğru gidip bir taraftarı işaret eden Vinicius Junior’un bu hareketi, her iki takımın teknik direktörleri ve futbolcuların da olaya dahil olmasıyla ciddileşti.

Vinicius Junior Valencia Irkçılık

Kırmızı kart gördü

Karşılaşmanın hakemi Ricardo De Burgos, VAR monitörüne giderek olayları tekrar izledi ve ardından da Vinicius Junior’a, Valencia’lı futbolcu Hugo Duro’nun yüzüne vurduğu gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi.

Ancelotti: Çok kızgınım

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, "Futboldan konuşmak istemiyorum. Çok kızgınım. Bugün burada olanlar utanç verici. Tüm stat Vinicius'a maymun diye bağırdı. İspanya liginin bir sorunu var ve bu, Vinicius değil. O sadece kurban. Bu şekilde futbol oynanamaz. Maçı kazansaydık da aynı şeyleri söylerdim. Olanlar çok ciddi. Burası, büyük takımların olduğu bir lig. Ama bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. 2023 yılındayız. Tek çözüm maçı durdurmak. Futbolda ırkçılık ile ilgili bir protokol var ama çözüm, maçı durdurup eve gitmektir." ifadelerini kullandı.

Artık futbol oynamak istemiyorum

İspanyol basınında çıkan bazı iddialara göre Valencia maçında ırkçı söylemlere maruz kalan Vinicius Junior, ‘’Artık futbol oynamak istemiyorum’’ şeklinde söylemlerde bulundu. Real Madrid’den bu iddia hakkında bir açıklama henüz gelmedi.

Öte yandan Real Madrid, ligin gelecek haftasında sahasında Rayo Vallecano ile karşılaşacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal