Real Madrid'den İtalya'ya, PSG'den Almanya'ya: Dünya liglerinde 2023-2024 sezonunun şampiyonları açıklandı!

Futbolda 2023-2024 sezonunun sonlarına yaklaşırken, dünya genelindeki liglerde şampiyonlar belli oldu. İşte, çeşitli ülkelerden kazanan takımlar…

13.05.2024-15:01 - (Son Güncelleme: 13.05.2024-15:13) Real Madrid'den İtalya'ya, PSG'den Almanya'ya: Dünya liglerinde 2023-2024 sezonunun şampiyonları açıklandı!

Dünya genelinde futbol heyecanı, 2023-2024 sezonunun sona ermesiyle zirveye ulaştı. Çeşitli ülkelerde düzenlenen liglerde şampiyonlar belli oldu. 

İşte, dünyanın çeşitli liglerinde şampiyonluk kürsüsüne çıkan takımlar:


REAL MADRİD - İSPANYA

İspanya La Liga'da Real Madrid, büyük bir rekabetin ardından zirveye çıkarak şampiyonluğa ulaştı. Zinedine Zidane'nin önderliğindeki ekip, sezonda gösterdiği istikrarlı performansla rakiplerini geride bıraktı.

INTER - İTALYA

İtalya Serie A'da Inter, uzun yıllar sonra şampiyonluk sevinci yaşadı. Antonio Conte'nin başarılı çalışmasıyla Inter, ligin en üstünde yer almayı başardı ve taraftarlarını sevince boğdu.

BAYER LEVERKUSEN - ALMANYA

Almanya Bundesliga'da Bayer Leverkusen, sürpriz bir şekilde zirveye yerleşerek Alman futboluna damga vurdu. Genç yeteneklerin ve deneyimli oyuncuların bir araya gelmesiyle Bayer Leverkusen, büyük bir başarı elde etti.

PSG - FRANSA

Fransa Ligue 1'de Paris Saint-Germain (PSG), güçlü kadrosuyla rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Kylian Mbappé'nin liderliğindeki ekip, sezonda gösterdiği etkileyici performansla Fransa'nın en büyük futbol kulüplerinden biri oldu.

SPORTING LİZBON - PORTEKİZ

Portekiz Primeira Liga'da Sporting Lizbon, şampiyonluk ipini göğüsleyen ekipler arasında yer aldı. Uzun bir aranın ardından Sporting Lizbon, Portekiz futboluna zafer kazandırdı ve taraftarlarını coşturdu.

AL HİLAL - SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Profesyonel Ligi'nde Al Hilal, üst üste başarılarına bir yenisini ekleyerek şampiyonluğa ulaştı. Al Hilal, güçlü kadrosuyla ve etkileyici oyunuyla Suudi Arabistan futbolunun zirvesine yerleşti.

SHAKHTAR DONETSK - Ukrayna

Ukrayna Premier Ligi'nde Shakhtar Donetsk, rakiplerine fark atarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Ukrayna'nın en büyük kulüplerinden biri olan Shakhtar Donetsk, gösterdiği performansla taraftarlarını gururlandırdı.

KIZILYILDIZ - SIRBİSTAN

Sırbistan Süper Ligi'nde Kızılyıldız, üst üste elde ettiği başarılarla şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Kızılyıldız, tarihi başarısını sürdürerek Sırbistan futbolunun en önemli temsilcilerinden biri oldu.

DİNAMO ZAGREB - HIRVATİSTAN

Hırvatistan 1. HNL'de Dinamo Zagreb, yine zirvedeki yerini koruyarak şampiyonluğa ulaştı. Dinamo Zagreb, ülkenin en köklü ve başarılı kulüplerinden biri olarak adını tarih yazdırdı.

STEAUA BÜKREŞ - ROMANYA

Romanya Liga I'de Steaua Bükreş, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performansla şampiyonluk ipini göğüsledi. Steaua Bükreş, Romanya futboluna olan katkılarıyla ön plana çıkarak taraftarlarını sevince boğdu.

FERENCVAROS - MACARİSTAN

Macaristan NB I'de Ferencvaros, zorlu bir rekabetin ardından zirveye çıkarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Ferencvaros, tarihi başarısını sürdürerek Macar futbolunun en büyük kulüplerinden biri haline geldi.

THE NEW SAİNTS - GALLER

Galler Premier League'de The New Saints, rakiplerine fark atarak şampiyonluk ipini göğüsledi. The New Saints, Galler futboluna yaptığı katkılarla adını duyurarak taraftarlarını coşturdu.

AL-SADD - KATAR

Katar Stars League'de Al-Sadd, sezonda gösterdiği etkileyici performansla zirveye yerleşerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Al-Sadd, Katar futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

SLOVAN BRATİSLAVA - SLOVAKYA

Slovakya Super Liga'da Slovan Bratislava, üst üste elde ettiği başarılarla şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Slovan Bratislava, Slovak futboluna olan katkılarıyla ön plana çıkarak taraftarlarını sevince boğdu.

LUDOGORETS - BULGARİSTAN

Bulgaristan First Professional Football League'de Ludogorets, rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Ludogorets, Bulgar futbolunun en büyük kulüplerinden biri olarak adını tarih yazdırdı.

NK CELJE - SLOVENYA

Slovenya PrvaLiga'da NK Celje, zorlu bir rekabetin ardından zirveye çıkarak şampiyonluk ipini göğüsledi. NK Celje, Sloven futboluna olan katkılarıyla adını duyurarak taraftarlarını sevince boğdu.

APOEL - GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi 1. Ligi'nde APOEL, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk sevinci yaşadı. APOEL, Güney Kıbrıs futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

KARABAĞ - AZERBAYCAN

Azerbaycan Premier Lig'de Karabağ, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performansla zirveye yerleşerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Karabağ, Azerbaycan futboluna olan katkılarıyla ön plana çıkarak taraftarlarını sevince boğdu.

MOHAMMEDAN SC - HİNDİSTAN

Hindistan I-League'de Mohammedan SC, rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Mohammedan SC, Hindistan futbolunun en büyük kulüplerinden biri olarak adını tarih yazdırdı.

LARNE - KUZEY İRLANDA

Kuzey İrlanda Premiership'de Larne, zorlu bir rekabetin ardından zirveye çıkarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Larne, Kuzey İrlanda futboluna olan katkılarıyla adını duyurarak taraftarlarını sevince boğdu.

DEPORTİVO SAPRİSSA - KOSTA RİKA

Kosta Rika Primera División'da Deportivo Saprissa, uzun bir aranın ardından şampiyonluk sevinci yaşadı. Deportivo Saprissa, Kosta Rika futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

HAMRUN SPARTANS - MALTA

Malta Premier League'de Hamrun Spartans, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Hamrun Spartans, Malta futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

PETROCUB HİNCESTİ - MOLDOVA

Moldova National Division'da Petrocub Hincesti, üst üste elde ettiği başarılarla şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Petrocub Hincesti, Moldova futboluna olan katkılarıyla adını duyurarak taraftarlarını coşturdu.

AL-SEEB CLUB - UMMAN

Umman Professional League'de Al-Seeb Club, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performansla zirveye yerleşerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Al-Seeb Club, Umman futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

COMUNİCACİONES - GUATEMALA

Guatemala Liga Nacional'de Comunicaciones, rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Comunicaciones, Guatemala futbolunun en büyük kulüplerinden biri olarak adını tarih yazdırdı.

OLİMPİA - HONDURAS

Honduras Liga Nacional'de Olimpia, güçlü kadrosuyla rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Olimpia, Honduras futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

CD AGULİA - ELSALVADOR

El Salvador Primera División'da CD Aguila, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performansla zirveye yerleşerek şampiyonluk sevinci yaşadı. CD Aguila, El Salvador futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

BASHUNDHARA KİNGS - BANGLADEŞ

Bangladeş Premier League'de Bashundhara Kings, zorlu bir rekabetin ardından zirveye çıkarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Bashundhara Kings, Bangladeş futbolunun en büyük kulüplerinden biri olarak adını tarih yazdırdı.

AL-FATUWA - SURİYE

Suriye Premier League'de Al-Fatuwa, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performansla zirveye yerleşerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Al-Fatuwa, Suriye futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

LİNCOLN RES IMPS - CEBELİTARİK

Cebelitarık Premier Division'da Lincoln Red Imps, rakiplerine fark atarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Lincoln Red Imps, Cebelitarık futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

AC VİRTUS ACQUAVİVA - SAN MARİNO

San Marino Campionato Sammarinese'de AC Virtus Acquaviva, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performansla zirveye yerleşerek şampiyonluk sevinci yaşadı. AC Virtus Acquaviva, San Marino futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

DİRİANGEN FC - NİKARAGUA

Nikaragua Primera División'da Diriangen FC, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Diriangen FC, Nikaragua futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

BULGAN SP FALCONS - MOGOLİSTAN

Mogolistan Premier League'de Bulgan SP Falcons, zorlu bir rekabetin ardından zirveye çıkarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Bulgan SP Falcons, Mogolistan futbolunun en büyük temsilcilerinden biri olarak taraftarlarını sevince boğdu.

CF AMERİCA - MEKSİKA

Meksika Liga MX'de CF America, rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluk sevinci yaşadı. CF America, Meksika futbolunun en büyük kulüplerinden biri olarak adını tarih yazdırdı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal