Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl alınır? İş göremezlik ödeneği nereden alınır?

Rapor parası nedir? Ne zaman yatar? E-Devlet ve TC. kimlik numarasıyla iş görememezlik ödeneği sorgulama, ve daha birçok sorunun cevabı haberimizde..

26.04.2022-02:19 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-02:19) Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl alınır? İş göremezlik ödeneği nereden alınır?

Rapor Parası Nedir?

Rapor parası, çalışanın sağlık problemleri nedeniyle iş göremezlik raporuyla birlikte, raporlu olduğu günler karşılığında maddi kayıp yaşamaması adına verilen paradır. Rapor parasının diğer ismi iş göremezliktir. Rapor parasını alabilmek iççin hastaneden aldığınız raporu işyerinize vermeniz gerekir. Çalıştığınız yer bu raporu SGK'ya vermek zorundadır. Bu süreçten sonra para hesabınıza aktarılır.

Rapor Parası Kaç Günde Hesaba Yatar?

Sizin iş göremezlik raporunu ne kadar çabuk işyerinize ilettiğiniz önemlidir. İşyeriniz raporu SGK'ya bildirdikten sonra süre başlar ve 15 gün içerisinde hesabınıza yatar.

Rapor Parası Nereden Alınır?

İşyerinize ilettiğiniz rapordan sonra SGK'nın süreci ilerletmesi ile paranız hesaba yatar. Paranız Ziraat Bankası veya PTT şubelerine yatar. Kimlik kartınızla herhangi bir banka şubesine gidip paranızı alabilirsiniz.

 

rapor parası

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal