Korsan taksicilik nedir, ne demektir? Korsan taksicilik cezası ne kadar? Korsan taksiciler ne kadar para kazanıyorlar?

Korsan taksicilik nedir? Korsan taksiciler ne kadar para kazanıyorlar? Korsan taksi sistemi nasıl işliyor? gibi soruların cevaplarını araştıran vatandaş korsan taksileri merak ediyor. Soruların cevapları haberimizde..

26.04.2022-01:55 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-01:55) Korsan taksicilik nedir, ne demektir? Korsan taksicilik cezası ne kadar? Korsan taksiciler ne kadar para kazanıyorlar?

Korsan Taksi Nedir?

Taşıma ruhsatı olmamasına rağmen yolcu taşıma durumudur. Ülkemizde son yıllarda artan taksi fiyatları sebebiyle korsan taksi kullanımları artmıştır.

Korsan Taksicilik Nasıl Yapılır?

Şahsınıza yada çalıştığınız yere ait bir araba olmalıdır. tercihen taksilere benzememesi gizliliğiniz için doğru olandır.

Ehliyet sahibi olan ve araç kullanan kişilerin bulundurduğu evrakları bulundurmanız zorunludur. Heran kontrol noktasına denk gelebilirsiniz.

Çalıştığınız bölgedeki yolları ,yolların trafik durumunu, kestirme yolları bilmeniz gerekmektedir. 

Müşterinin sizinle iletişime geçmesi için kod kullanabilirsiniz. Bu sayede müşterinizin sizi tavsiye ettiği kişiylede güvenli bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

Korsan Taksiciler Ne Kadar Para Kazanıyorlar?

Yakalanan korsan taksicilerin günlük 100-200 TL civarlarında para kazandıkları tespit edilmiştir. Haksız kazanılan paralara el konulmuştur.

Korsan taksicilik yapmanın cezası nedir?

Korsan taksi; sadece içinde sürücü ile yakalanması halinde sürücü ve araca, eğer araç sürücüye ait değilse araç sahibine ve araç sahibinin aracına, araç içinde yolcu varsa yolcuya da cezai işlem uygulanacaktır.

Para cezası sadece sürücü ve yolcu için 607 TL olarak belirlenmiştir. Para cezasının peşin ödendiği durumda 455.25 TL’ye düşmektedir.korsan taksi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal