Rangers'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazanamaması nedeniyle Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nden kötü haber geldi!

Fenerbahçe bir sürpriz olmazsa bu sezonu 2. sırada tamamlayacak ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için play off mücadelesi verecek. Bu Rangers ile Frankfurt arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi Finali sarı lacivertlileri yakından ilgileniyordu. Sarı lacivertliler, Rangers'ın Avrupa Ligi'ni kazanamaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi için 3 tur oynayacak.

19.05.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-13:41)

Sezonu kupasız tamamlayacak olan Fenerbahçe'de tek sevindirici gelişme Süper Lig'i ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi Elemeleri'ne katılma durumu olmuştu. Uzun süredir Devler Ligi'ne katılamayan sarı lacivertliler bu hasretine son vermek istiyor. Avrupa'nın en önemli organizasyonunda yer almak takımlar için hem vitrin hem de büyük bir gelir anlamına geliyor. Bu önemin farkında olan Kanarya'da yönetim, tüm planlarını Şampiyonlar Ligi gruplarına katılabilmek adına yapıyordu. Hatta bu doğrultuda transfer çalışmalarına hız veriyordu. Fakat dün gece Rangers ile Frankfurt'un oynadığı UEFA Avrupa Ligi finali sonrası sarı lacivertlilere kötü haber geldi.


İskoç ekibinin kupayı alamaması planları bozdu

İskoç ekibi Rangers ile Alman ekibi Frankfurt'un karşılaştığı maçta sevinen taraf Almanlar oldu. Bu sonuçla beraber Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde bir tur daha fazla oynayacak. Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılmaya bir adım daha yaklaşırken İskoçya'da ligi ikinci sırada bitiren Rangers, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında bulunuyordu. Eğer kupayı İskoç temsilcisi kazansaydı Rangers direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılacak Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligi'nde üç yerine iki ön eleme oynayacaktı. Bu anlamda Fenerbahçe ilk maçına Temmuz'da değil Ağustos'ta çıkacaktı.


3 Karşılaşmaya çıkacaklar

UEFA Avrupa Ligi'ni Frankfurt'un kazanması sonrasında Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde üç karşılaşma yapacak. Fenerbahçe üç rakibini geçerse eğer Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanacak.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal