Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti Reyhan Şerbeti nasıl yapılır? Reyhan Şerbetinin faydaları neler? Şifa deposu Reyhan lezzeti tarifi!

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte birbirinden lezzetli yemekler iftar sofralarını süslemeye başladı. Ramazan ayında sıklıkla araştırılan konulardan biri de Reyhan Şerbeti tarifi oldu. İftar sofralarını Reyhan Şerbeti ile renklendirmek isteyen birçok kişi, Reyhan Şerbeti nasıl yapılır? Reyhan Şerbeti tarifi nedir? Sorularına yanıt arıyor.

09.04.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-13:01) Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti Reyhan Şerbeti nasıl yapılır? Reyhan Şerbetinin faydaları neler? Şifa deposu Reyhan lezzeti tarifi!

Mübarek Ramazan ayı ile birlikte iftar sofraları kurulmaya başladı. İftarda sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmak isteyenler tarif arayışına girdi. Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Reyhan Şerbeti de pratik ve lezzetli tarifi ile vatandaşların odak noktası oldu. Reyhan Şerbeti hazırlamak isteyen birçok kişi, az malzemeyle hazırlanan ve şifa kaynağı olan şerbetin tarifini aramaya başladı.

Ramazan ayının aranan içeceklerinden olan Reyhan Şerbetinin nasıl hazırlandığı merak ediliyor. Hazımsızlığa iyi gelen ve bağırsakları çalıştırdığı bilinen Reyhan bitkisinden yapılan şerbet, faydaları ve lezzetiyle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi oldu. Üstelik Reyhan Şerbeti hazırlamak için çok fazla malzeme de gerekmiyor.

Reyhan Şerbeti tarifi

Reyhan Şerbeti hazırlamak için gereken malzemeler şöyle; 1 demet reyhan

1,5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı limon tuzu

2 litre sıcak su

Hazırlanışı;

Geniş bir kabın içine şeker ve limon tuzu koyup üzerine sıcak su eklenir. Şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırılır. İyice yıkanan Reyhan, parçalar haline getirildikten sonra karışıma eklenip karıştırılır. Karışımın üzeri kapatılarak 3-5 saat bekletilir. Bekletilen karışım süzüldükten sonra soğuması için dolaba atılır. Soğuyan şerbet, içine buz koyularak servis edilir.

Reyhanın faydaları

Metabolizmanın çalışmasına yardım eder. Anti bakteriyeldir. Soğuk algınlığına karşı etkilidir. Ağız kokusuna iyi gelir. Asit dengesini sağlayarak mideye iyi gelir. Gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı etkilidir. Sindirim sistemine faydalıdır. Bağışıklığı güçlendirir. Emziren kadınlar için süt yapıcı özelliği vardır. Göz sağlığına iyi gelir. Bol miktarda A vitamini içerir. Kokusu ile tahtakurusu, sivrisinek ve böcekleri uzaklaştırır. Mide bulantısına karşı iyidir. Baş dönmesi ve halsizliğe iyi gelir. Karaciğer ve böbreklere faydalıdır. Ödem karşı etkilidir ve öksürük tedavisinde tercih edilir. Kan dolaşımını hızlandırır. Radyasyona karşı etkili olan Reyhan, migrene de iyi gelir. Trigliserit ve kolesterol bakımından fakirdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal