Ramazanın 10. Günü İftar Menüsü

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralarımızın bereketi de artar. Davetler, misafirler derken her gün için farklı ve zengin çeşitli yemekler donatılır sofralar. Sizleri her gün ne yapsam derdinden kurtarmak için hem gözünüzü hem de karnınızı doyuracak muhteşem bir menü hazırladık...

22.04.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 27.04.2021-16:33) Ramazanın 10. Günü İftar Menüsü

Çerkez mutfağının en meşhur tariflerinden birisi: Çerkez çorbası. Doyurucu, besleyici, bol vitaminli ve şifalı bir çorbadır kendileri. Tadanın, tadı damağında, adı aklında kalır.

ÇERKEZ ÇORBASI TARİFİ


Çerkez Çorbası İçin Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday

200 gr tavuk göğüs eti

1 su bardağı haşlanmış mısır

1,5 litre sıcak su

Terbiyesi İçin:

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

 Yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Çerkez Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin. Tavuk etini bol suda haşlayın. Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın. Tavuk etini didikleyin.

Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin.

Yağları tencerede ısıtın. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin. Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın.

Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın.

SÖĞÜRME KABABI TARİFİ


Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:

Köfte için;

500 gram kıyma

1 soğan rendesi

2 diş sarımsak rendesi

2 yemek kaşığı galeta unu

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tutam maydanoz

Karabiberi, pulbiber

Kekik, tuz

Kimyon, karışık baharat

Alt kısım için;

3 patlıcan

3 kırmızı biber

1 diş sarımsak

2 dal yeşil soğan

1 tutam maydanoz

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Zeytinyağı

Tuz, pul biber

Üzerine;

2 yemek kaşığı tereyağı

Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılarak köfte yoğurulur ve şekil verilerek en az bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Bu arada patlıcan ve kırmızı biberler bir fırçayla hafif yağlanarak önceden ısınmış 220° derece fırında közlenir.

Fırından alınan patlıcan ve biberler yağlı kağıda sararak nemlendirilir ki ılıdıktan sonra kolayca soyulsun.

Bir kaseye küçük küçük doğranmış patlıcanlar, doğranmış kırmızı biber, ince ince kıyılmış maydanoz, ince ince kıyılmış yeşil soğan ve bir diş sarımsak rendesi eklenir.

Daha sonra bu karışımın üzerine tuz, pulbiber, nar ekşisi ve zeytin yağ gezdirilerek karıştırılır.

Patlıcanlı karışım servis tabaklarına alınır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dinlendirilen köfteler dizilir bir fırça ile arkalı önlü yağlanır ve önceden ısınmış 200° derece fırında 20 dakika kadar kızartılır.

Fırından alınan köftelerin ilk sıcağa çıkınca patlıcanlı karışımın üzerine dizilir.

Servis için köftelerle birlikte domates ve biber fırına atmanızı öneririm.

En sonunda ise sos tavasına alınan tereyağı köpürene kadar eritilir ve yemeğimizin üzerine gezdirilir.

Servise hazır. Yemeğin yanında tırnak pide ya da bazlama öneririm. Afiyet olsun….

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ


Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:

2 su bardağı yeşil mercimek (akşamdan suda bekletilmiş)

1. 5 su bardağı bulgur

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Pulbiber

3 kuru soğan

1. 5 çay bardağı sıvı yağ

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı:

Suda bekletilmiş mercimekleri yıkayıp süzelim. Pilav tenceresine alıp üzerine 4 su bardağı su koyalım ve kaynamasını bekleyelim.

Ayrı bir yerde soğanları robottan geçirelim. Tavaya yağ alıp soğanları ekleyelim kavuralım. 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edip kavuralım. Soğanların yumuşamasını bekleyelim.

Kaynayan mercimekler yumuşak mı diye kontrol edelim öyleyse üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edip karıştıralım. Baharatları ekleyelim.

Kapağını kapatıp 5 dk pişirelim. Sonrasında kavrulan soğanı ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesi için bekleyelim. Daha sonra ocağı kapatıp pilavı demlendirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır

Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler

2,5 su bardağı süzme yoğurt

2 diş ezilmiş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

6 adet kurutulmuş arnavut biberi

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

ATOM MEZE TARİFİ


Atom Meze Nasıl Yapılır?

Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Kurutulmuş arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın. Üzerine kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın. Yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

TRİLEÇE TARİFİ


Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler

5 adet yumurta

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

3,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

200 g sıvı krema

Karamel sosu için;

1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

200 g sıvı krema

Üzeri için;

1 paket krem şanti

Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında) Yapılışı

Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.

170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.

Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.

Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.

Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.

Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.

Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.

Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.

1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.

Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.

Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.

5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Muhteşem karamelli trileçemizi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal