Ramazanda 2 kuru incirin faydalarına inanamayacaksınız!

İncir, içerdiği yüksek orandaki lifli yapısı ve doğal şeker barınması sebebiyle sağlık uzmanları, tarafından çokça önerilmektedir. Taze halinden ziyade, kuru incir daha çok tercih edilmektedir. Uzmanlar Ramazan ayında, sağlıklı bir oruç süreci için sahurda yatmadan 2 tane kuru incir tavsiye ediliyor. İşte detaylar…

25.03.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-17:05)

İncir tüketmenin birçok faydası mevcut. Özellikle yatmadan önce 2 incir bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Lifli yapısı sayesinde besin atıklarının vücutta birikmesini önler. Üstelik uzun süreli tokluk hissi de kazandırır. Burada diyabet hastalarının dikkat etmesi gerekir. Şekerli yapısı onlar için sorun teşkil edebilir. 

Kuru incirin faydaları!

Ramazanda 2 kuru incirin faydalarına inanamayacaksınız!

Kuru incir doğal şeker barındırdığından kandaki insilün dengesinde yükseliş sağlatabilir. Oruç süresinde tansiyonun ya da kan basıncının dengesini sağlar. İçeriğinde antioksidan barındıran kuru incir, bağışıklık sistemi içinde olmazsa olmazlardan biridir. Bağışıklığı güçlendirir. Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan kuru incir kas ve kemik sistemini güçlendirir. Sürekli olarak kemik ve kas ağrısı yaşayanların düzenli tüketmesi tavsiye edilir. Vücudun yenilenmesini, cilt bakımını destekler. Ayrıca uzmanlar kuru inciri, genellikle şekersiz Türk kahvesi ya da şekersiz çayla beraber tüketilmesini tavsiye eder. 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal