Ramazan pidesi bu yıl kaç TL olacak? Ramazan pidesi fiyatı belli oldu: 330 gram pide fiyatı

Ramazan Ayı yaklaşırken herkes 2022 yılı Ramazan Pidesi fiyatlarını araştırmaya başladı. Ramazan pidesi bu yıl kaç TL olacak? Ramazan pidesi fiyatı belli oldu mu? İşte İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Çevik pide fiyatına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

15.03.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-15:54)

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması, bu yılki buğday hasadını tehlikeye soktu. Bu iki ülke ayrıca dünyada en fazla buğday ihracatı yapan ülke konumunda. ABD'nin ekim alanlarında görülen kuraklık nedeniyle üretimde düşüş görüleceği yönünde endişelerle ve dünyanın en büyük hububat ihracatçısı Rusya'nın eski Sovyet ülkelerine yapılan sevkiyatlara geçici kısıtlama getirmesinin ardından yükseldi. Buğday vadeli kontratları son dört seans boyunca yüzde 15 geriledikten sonra bugün yüzde 1,4 artarak 10,85 dolar/bushel, yani 398,7 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Ramazan pidesi ne kadar olacak?

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar Ramazan pidesi ne kadar olacak sorusunu merakla bekler vaziyette. Pide fiyatlarının ne olacağına ilişkin de açıklamalarda bulunan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Çetin, 2021 yılında 4 liraya satılan 365 gram sade pidenin bu yıl 330 gram olacağını ve 6 liraya satılacağını açıkladı. Susamlı, yumurtalı 415 gram olanın fiyatı ise 9 TL olacağını dile getirdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, 'Şu anda genel olarak belli olan bir şey yok. İstanbul Fırıncılar Odası’nın müracaatında 330 gram pidenin 6 lira olacağı yer alıyordu' açıklamalarında bulunarak, 'Müracaatlar var ama bu ay sonuna doğru belli olur' şeklinde açıklamalarda bulundu.


Pide ekmek fiyatının 2 katı olacak

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında 'Önümüzde Ramazan var. Pide artık lüks olacak. Geçen sene 5-6 lira falandı. Şimdi ekmek 5 liraya çıkarsa pide de o zaman 10 lira olacak. Vatandaş bu durumda ya pide almayacak ya da pahalıya alacak' şeklinde açıklamalar yaparak tahminini  paylaştı.

Ekmekte zam olmayacak

Hemen hemen her ay döviz kurundaki hareketlilik yüzünden ekmeğe zam yapılıyor. Ekmek fiyatlarına e zam olup olmayacağı sorusuna cevap vererek, 'Fırıncı esnafı olarak en makul seviyede hepsini götürmeye çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarla diyalog halindeyiz.' dedi ve zor bir durum olmadıkça zam yapmayacağını belirterek, 'Bunu götürebildiğimiz kadar götürmeye çalışıyoruz. Buğday haşatına kadar devam edecek bu süreç. Olağanüstü bir durum olmadıkça ekmekte zam yok ama fiyatlar bizi biraz zorluyor. Sürece bakacağız' açıklamalarında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal