Ramazan orucuna kaç gün kaldı? 2 Nisan 2022 hangi güne denk geliyor?

Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayına sayılı günler kala İslam alemi Ramazan'ın ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ramazan'ın ilk gününün ne zamana denk geldiği de merak ediliyor. Biz de haberimizde detaylara yer verdik.

22.03.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-13:37) Ramazan orucuna kaç gün kaldı? 2 Nisan 2022 hangi güne denk geliyor?

On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kala 2 Nisan'ın hangi güne denk geldiği merak edilen konular arasında yer aldı. Müslüman alemi Ramazan'ın ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki Ramazan'ın ilk günü ne zamana denk geliyor? İşte detaylar...

2 Nisan hangi güne denk geliyor?

Bu sene Ramazan ayı 2 Nisan gününe denk geliyor. İslam alemi farz ibadet olan oruçlarını bu tarihten itibaren tutmaya başlayacak. Orucun başlangıcı 2 Nisan iken son günü ise 1 Mayıs günü olacak. 

- Ramazan'ın 1. günü = 2 Nisan Cumartesi 2022

- Ramazan'ın 1. gecesi = 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece

Ramazan ayına kaç gün kaldı?

Bugün 22 Mart Salı günü Şaban ayının 19. günü olarak bilinmektedir. Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan'a ise 11 gün kaldı. 

ramazan ayı

Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları nelerdir?

İslam alemine göre kişilerin farz ibadetlerine yerine getirebilmeleri için öncelikle akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmalıdır. Bu şartlar aynı şekidle oruç tutma ibadeti için de geçerlidir. Bu doğrultuda, kişinin Ramazan aylarında oruçlarını tutması için ilk olarak akil-baliğ olmalıdır. Lakin bunun yanı sıra farz ibadetlerini yapmakla yükümlü olmasına rağmen bazı engel teşkil eden durumlarda oruç tutmama izni de verilmiştir. 

Bunların yanı sıra ibadetleri yapmakla yükümlü olmayan yani ergenlik yaşına henüz gelmemiş olan çocuklar için alıştırmak amacı ile namaz kılınmasına ve oruç tutulmasına teşvik edilmelidir. Hatta Hz. Peygamber (S.A.S), yedi yaşından on yaşına kadar olan süreçte çocukların namaza alıştırılması gerektiğini önermektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal