Ramazan bereketiyle geldi: Tüm marketlerde yüzde 25 indirim ve fiyat sabitleme!

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, İstanbul'da faaliyet gösteren yerel zincir marketlerin, ramazan ayında temel gıda ürünlerinde yüzde 25'e varan indirim uygulayacaklarını duyurdu. Güzeldere, bu indirimlerin İstanbul PERDER üyesi marketlerde gerçekleştirileceğini belirterek, vatandaşların ramazan alışverişlerinde bütçelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

12.03.2024-15:08 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-15:08)

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, yaptığı açıklamada, dernek olarak İstanbul genelinde faaliyet gösteren 57 üye marketleri ve 2,500'e yakın şubeleri ile yaklaşık 40,000 çalışanıyla hizmet verdiklerini belirtti. Dernek olarak tüketicileri fiyat artışlarına karşı korumaya yönelik çeşitli kampanyalar düzenlediklerini ifade etti. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) çatısı altında faaliyet gösterdiklerini ve federasyonun ramazan ayında yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kampanyası başlattığını vurguladı. Güzeldere, İstanbul PERDER üyesi marketlerde, Ramazan Ayı süresince temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok üründe yüzde 25'e varan indirim uygulanacağını açıkladı. Bu kampanyanın, tüketicilere daha uygun fiyatlarla alışveriş yapma imkanı sağlamanın yanı sıra yerel esnafa destek olma amacını taşıdığını ifade etti. Ramazan ayının bereketini daha fazla hissettirmek ve tüketicilere ekonomik avantaj sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek bu indirim kampanyası, İstanbul'daki yerel zincir marketlerin dayanışma ve yardımlaşma ruhunu öne çıkarmayı hedefliyor. Temel gıda ürünlerindeki indirimlerle, tüketicilerin bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlayan kampanya ile İstanbul'da yaşayan vatandaşlara ekonomik destek sağlanması planlanıyor.


Tüm marketlerde yüzde 25 indirim

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun (TPF) başlattığı "fiyat sabitleme ve indirim" kampanyasına tam destek verdiklerini açıkladı. Güzeldere, özellikle temel gıda maddelerine odaklanarak ramazan ayının sonuna kadar İstanbul PERDER üyesi marketlerde yüzde 25'e kadar indirim uygulanacağını belirtti. Bu kampanyanın, tüketicilere ekonomik avantaj sağlamanın yanı sıra yerel esnafa destek olmayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, İstanbul PERDER'in Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptığı protokol çerçevesinde, ramazan boyunca dana kıyma kilogram fiyatını 314 lira, dana kuşbaşı kilogram fiyatını ise 344 lira olarak belirlediklerini ifade etti. Bu sayede tüketicilere uygun fiyatlarla et ürünleri sunarak, ramazan ayında ihtiyaç duyulan temel gıda ürünlerine erişimi kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul PERDER'in gerçekleştireceği bu indirim kampanyası ile yerel zincir marketler, tüketicilere uygun fiyatlarla alışveriş yapma fırsatı sunmanın yanı sıra, ramazan ayı boyunca ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara da destek olmayı amaçlıyor.


Kampanya kapsamındaki ürünlerde stok sorunu yaşanacak mı?

Faruk Güzeldere, enflasyonla mücadelenin sadece marketlerin yaptığı indirimlerle sağlanamayacağına dikkat çekerek, ürün fiyatlarının belirlenmesinde perakende sektörünün sadece son halka olduğunu ifade etti. Ürün fiyatlarının üreticiden lojistiğe kadar birçok faktöre bağlı olduğunu vurgulayan Güzeldere, şunları söyledi:

"Dolayısıyla tüketicilerimizin enflasyon karşısında dirençli kalabilmesine katkı sağlamak için tüm Türkiye olarak topyekun mücadele etmeliyiz. Biz yerel market zincirleri olarak üzerimize düşeni yapmaya, vatandaşlarımızın bütçesini destekleyecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları daha da anlamlı kılmak adına tüm sektörlerden aynı özveriyi bekliyoruz. Özellikle üretici ve tedarikçi firmaların ramazan ayı sonuna kadar zamlı ürün listelerine geçmemeleri gerekir.Kampanya kapsamındaki ürünlerde stok sorunları bulunmuyor. Tüketicilerin kampanyayı geçici görerek, arz talep dengesini bozacak şekilde bütçelerini zorlamamaları gerek. Zira indirim ve fiyat sabitlemesine gittiğimiz ürünlerde stok sorunumuz bulunmadığından tüketicilerimiz gönül rahatlığıyla ihtiyaç duyduğu her gün alışveriş yapabilir. Yeniden bulamam düşüncesiyle toplu alışveriş yaparak kendilerini zor duruma düşürmesinler. Nitekim kampanyalarımız her gün devam edecek olup kampanyalı ürün fiyatlarını da her gün raflarda göreceklerdir." 

Faruk Güzeldere, marketlerdeki fiyat istikrarını sağlamanın ve tüketicilerin rahat bir ramazan geçirmesini temin etmenin öncelikleri olduğunu belirterek, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) çatısı altında birlikte hareket ederek, tüm paydaşların işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini ifade etti. Güzeldere, bu süreçte tüketicilere yönelik gerçekleştirilen kampanyaların, enflasyonla mücadelede etkili bir yol olduğunu ve perakende sektörünün sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal