Ramazan Bayramı'nda cezaevi görüşleri açık mı? Cezaevi ziyaretleri hangi tarihlerde yapılacak?Açık görüş saatleri ne zaman?

Ramazan Bayramı vesilesiyle cezaevi ziyaretinde bulunmak isteyen mahkum yakınları bu yıl cezaevi görüşlerinin yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Mahkum yakınları aynı zamanda Ramazan Bayramı nedeniyle açık görüş olup olmayacağını da sorguluyor. Peki, Ramazan Bayramı'nda cezaevi görüşleri açık mı? Cezaevi ziyaretleri hangi tarihlerde yapılacak? Açık görüş saatleri ne zaman?

29.04.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-13:52) Ramazan Bayramı'nda cezaevi görüşleri açık mı? Cezaevi ziyaretleri hangi tarihlerde yapılacak?Açık görüş saatleri ne zaman?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, imzaladığı 'Ramazan Bayramı Açık Görüş Genelgesi'ni tüm Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderdi. Bakan Bozdağ'ın imzasını taşıyan genelgede Ramazan Bayramı'nda yapılan cezaevi görüşleri ile ilgili bilgiler yer aldı.

Mahkum ve mahkum ailelerini çok yakından ilgilendiren genelgede kornavirüs salgınından dolayı cezaevlerinde konulan ziyaretçi yasağına ilişkin yeni düzenlenemeler yapıldı. Mahkum yakınları ise söz konusu genelgenin detaylarını öğrenebilmek adına araştırma yapmaya başladılar.

Ramazan Bayramı'nda cezaevi görüşleri açık mı

Ramazan Bayramı'nda cezaevi görüşleri açık mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hem genelgede belirttiği hem de konuya ilişkin yaptığı açıklamasında 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde cezaevlerinde açık görüşlerin tarihleri ve saatleri bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelgede, tüm ceza ve infaz kurumlarında 3 Mayıs ile 8 Mayıs tarihleri arasında açık görüş yapılmasına izin verilecek.

Cezaevi açık görüş saatleri ne zaman?

Son iki yıldır koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerden dolayı yapılamayan cezaevi açık görüşleri bayram tatili vesilesiyle 3 – 8 Mayıs tarihleri arasında yine koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilecek. Her ziyaretin sonunda görüşlerin yapıldığı alan 15 dakika havalandırılacak ve ziyaretçilerle hükümlülerin temas ettiği alanlar hijyen malzemeleri ile temizlenecek.

Cezaevlerinde açık görüşlerde yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklulara görüş süreleri yarım saatten az ve 1,5 saatten fazla olmayacak. Çocuk hükümlülerin, hükümözlülerin ve tutukluların görüş süreleri de 1 saatten az ve 3 saatten fazla tutulmayacak. Görüş saatleri ise sabah 09.00 ile 17.00 saatlerinde yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal