Kömbe tarifi: Kömbe malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Osmaniyelilerin yöresel yemeği olan kömbe bayramlarımızın olmazsa olmazı oldu. Bayramların gelişiyle kömbe hazırlıkları başladı. Bayramda gelen misafirlere sunulan kömbe yemeği görünüşüyle de gönülleri kazanırken kömbe tarifi araştırılmaya başlandı. Kömbe nasıl yapılır? Kömbe tarifi nedir? Kömbe malzemeleri nelerdir?

29.04.2022-13:50 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-13:50) Kömbe tarifi: Kömbe malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Antakya yöresine ait kömbe bayramın gelişiyle evlerde yapılmaya başlandı. Osmaniyelilerin olmazsa olmazı kömbenin nasıl yapılacağı araştırılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği de merak konusu oldu. Kömbe tarifi için gerekli malzemeler, tarifi, pişirme süresi ve kömbe hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Kömbe hamuru için malzemeler

-125 gram eritilmiş tereyağı

-1/2 su bardağı sıvı yağ

-1/2 su bardağı süt

-1 su bardağı toz şeker

-1 tatlı kaşığı kömbe baharatı

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

- 3/4 su bardağı un

Üzeri için:

-1 çay bardağı susam

Kömbe tarifi

Kömbe tarifi yapılışı

- Hamura başlamadan önce tereyağı eritilerek yoğurma kabına koyulur.

- Bütün malzemelerin yoğurma işlemi devam ederken unu dikkatli olarak katılarak hafif sert bir hamur elde edilir.

- Hamurun kıvamı oluştuktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılır.

- Ceviz büyüklüğünde ayrılan parçalar avuç içerisinde yuvarlak hale getirilerek susama batırılarak kömbe kalıbına bastırılır.

- Yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine kömbeler serilerek 180 derecelik fırında hafif üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

- Pişme işlemi biten kömbe fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır.

Kömbe tarifi pişirme süresi

Yukarıda belirtilen malzemelerden oluşan kömbe tarifinin hazırlanma süresi 30 dakika olup, pişirme zamanı ise 20 dakikadır. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal