Ramazan bayramı tatili ne zaman başlıyor? 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayına girmemizle birlikte Müslümanlar oruç tutmaya başladı. 30 gün süren Ramazan ayından sonra Ramazan Bayramı kutlanacak. Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

04.04.2022-22:58 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-22:58) Ramazan bayramı tatili ne zaman başlıyor? 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayına girmemizle beraber Müslümanlar oruç ibadetini yerine getiriyor. 30 gün boyunca sürecek olan Ramazan ayıdan sonra Ramazan Bayramı kutlanacak. Bol bereket ve rızık ayı olan Ramazan ayı sonrasında idrak edilen Ramazan Bayramı'nın hangi güne denk geldiği ve kaç gün tatil olacağı merak edildi.

Ramazan Bayramı hangi gün başlayacak?

2022 yılında Ramazan Bayramı arefesi 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Üç gün süren Ramazan Bayramı ise 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak 4 Mayıs Çarşamba günü ise son bulacaktır.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı'nın 2 Mayıs Pazartesi gününe denk geldiği için ondan önceki Cumartesi ve Pazar günü de tatil olduğu için Ramazan Bayramı tatilinin beş gün olacağı düşünülmektedir. Ramazan Bayramı'nın üç gün sürmesinden dolayı ve bayramdan önceki günlerinde hafta sonuna denek gelmesinden dolayı Ramazan Bayramı tatilinin 5 gün olması beklenmektedir. Konu ile ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal