Ramazan ayı ilk sahur hangi gün? Oruç hangi gün başlıyor? 2022 Diyanet Ramazan ayı takvimi 2022

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala vatandaşlar Ramazan ayının ilk sahur gününün ne zaman olduğunu araştırmaya şimdiden başladı. Milyonlarca Müslümanın merakla beklediği Ramazan'da oruç hangi gün başlayacak diye araştırma yapanlar için 2022 Diyanet Ramazan ayı takvimini hazırladık.

16.03.2022-14:42 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-14:43) Ramazan ayı ilk sahur hangi gün? Oruç hangi gün başlıyor? 2022 Diyanet Ramazan ayı takvimi 2022

Milyonlarca Müslüman 2022 yılı içinde idrak edilecek olan Ramazan ayını manevi bir heyecan duyarak beklemeye başladı. Ramazan ayına az bir süre kala ise ilk oruç ne zaman tutulacak sorusu gündemdeki yerini şimdiden aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi 2022 yılı için de oruca kalkılacak günü hazırladığı takvimle birlikte yayınladı.

Ramazan ayı ilk sahur hangi gün?

Ramazan ayı ilk sahur hangi gün?

Diyanet tarafından yayınlanan takvime göre Ramazan ayının 2 Nisan'da başlayacağı görülürken imsakiye bilgilerine göre ilk oruç için sahur vakti bilgileri de yine takvim içerisinde verildi. Oruç ibadetlerini eksiksiz ve yerinde gerçekleştirmek isteyen Müslümanların odaklandığı konuların başında gelen ilk sahur gününün 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece olduğu belirtilirken Ramazan ayında Türkiye'de ilk sahura Ardahan'da kalkılacağı ilk iftarın ise Hakkari'de gerçekleşeceği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal