Ramazan 24. gün iftar menüsü: Bugün iftarda ne pişirsem? En güzel ve lezzetli iftar yemekleri için malzemeler ve tarifler

Ramazan ayının son günlerine girilirken, iftar sofrası kurma hazırlığında olanların bugün iftarda ne pişirsem? İftarda hangi yemekleri yesek? Gibi soruları araştırma süreci devam ediyor. Bizler ise en güzel ve lezzetli iftar yemekleri için gerekli malzemeler ve tariflerin yer aldığı Ramazan 24. gün iftar menüsüne haberimizde yer verdik.

15.04.2023-17:55 - (Son Güncelleme: 15.04.2023-17:55)

Artık son günleri içerisinde olduğumuz Ramazan ayında milyonlarca kişi, gün gün iftar menüsü hazırlayarak sevdiklerini ve misafirlerini ağırladı. Ramazan’ın 24. gününde de bugün iftarda ne pişirsem? İftarda hangi yemekleri yesek? Sorularının yanıtları aranırken, bizler de en güzel ve lezzetli iftar yemekleri için gerekli malzemeler ve tariflerin yer aldığı Ramazan 24. gün iftar menüsüne haberimizde yer verdik. Bugünkü menüde Ezogelin çorba, Alinazik, Fasulye salatası ve Magnolia tatlısı var.

Ramazan 24. gün iftar menüsü

1. EZOGELİN ÇORBA

Malzemeler 

2 çay bardağı kırmızı mercimek

3 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı bulgur

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

9 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı

tuz

Servisi için:

1/2 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye içerisine aktarın. Pirinci, bulguru ve tuzu tencereye aktarın. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara domates salçası ve naneyi ekleyin, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin. Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Dilerseniz blendırdan geçirerek de servis edebilirsiniz.

Ramazan Menüsü

2. ALİNAZİK

Malzemeler

50 gram tereyağı (3,5 yemek kaşığı)

1 diş sarımsak

250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Patlıcanlı karışım için:

1 kase yoğurt

3 adet közlenmiş patlıcan

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin. Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın. 

Patlıcanları közlemek için bir çatal veya bıçak yardımı ile üzerine delikler açıp ocakta ya da fırında yumşayana kadar közleyin. Ardından kabuklarını soyun. Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın. İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın. Servis tabağının içerisine önce yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin son olarak sosunu ilave ederek servis edin. 

3. FASULYE SALATASI

Malzemeler

1 kase haşlanmış kuru fasulye

1 adet domates (küp küp doğranmış)

1 adet salatalık (küp küp doğranmış)

1 adet soğan (küp küp doğranmış)

3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış)

Sosu İçin:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

2 çay kaşığı sumak

1/4 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Bir kaseye soğanları ve salatalığı, domatesleri de ekleyin, maydanozu ve fasulyeyi de ekleyin. Sos için sumak hariç tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Üzerine sumağı ekleyin ve karıştırın. Fasulye ve sebzelerin üzerine sosu ekleyin ve karıştırın. 

4. MAGNOLİA

Malzemeler

5 su bardağı süt (1 litre)

4 yemek kaşığı un

100 ml krema (yarım kutu)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta

1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)

1 su bardağı fındık

Çilek, muz veya Oreo

YAPILIŞI

Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt,  toz şeker, un, yumurta ve  sıvı kremayı alın ve tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin ve ardından ocağı kapatın.

İçerisine vanilya ilave ederek karıştırın sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alın.  Muhallebi beklerken üzerini streç filmle kapatalım. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş olursunuz. 

Diğer taraftan bebe bisküvisi ve  kavrulmuş fındığı rondoya alalım ve hızlıca rondodan geçirin. Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpın. Şimdi kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin.  Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.

Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırın. Muhallebinin üzerini kaşığın arka tarafı ile düzeltin. Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığınız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirin. Magnoliamızın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin ve dolapta bekletin.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal