2023 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek? Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ne kaç gün kaldı?

Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olduğu rivayet edilen Kadir Gecesi’nin ne zaman gerçekleşeceği konusunda araştırmalar sürüyor. Peki 2023 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek? Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ne kaç gün kaldı? İşte detaylar...

14.04.2023-17:36 - (Son Güncelleme: 14.04.2023-17:36) 2023 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek? Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ne kaç gün kaldı?

2023 yılının Ramazan ayının sona ermesine artık kısa bir süre kaldı. İslam aleminin büyük önem gösterdiği bu mübarek günün hangi gün gerçekleşeceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek araştırma yürütüyor. Peki 2023 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek? Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ne kaç gün kaldı?

2023 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek?

Kadir Gecesi bu yıl 17 Nisan Pazartesi gününe denk geliyor.

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi önemi nedir?

Kur’an-ı Kerim’in bu gece indiği bildirilir. Bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Allah (c.c.) Kadir Suresinde “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurarak Kur’an-ı Kerim’in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur’an’ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal