Putin'in çaresizliği! Ordunun kapıları mahkumlara açıldı: Canlı dönerlerse af

Rusya'daki cezaevlerinde kalan mahkumların Ukrayna savaşı için cepheye gönderilmesi planlanıyor. Rus hükümeti mahkumlara cazip bir teklifle giderken mahkumların yakınları dehşete düşmüş durumda.

07.07.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-13:37) Putin'in çaresizliği! Ordunun kapıları mahkumlara açıldı: Canlı dönerlerse af

Rusya'nın Ukrayna'ya Şubat ayında başlattığı savaş 5. ayında hız kesmeden sürerken her iki tarafın da verdiği çok sayıda kayıplar sorun yaratmaya başladı. Ukrayna cephesinde savaşan askerler silah ve mühimmatlarını dramatik şekilde azaldığını açıklarken Rusya'da ciddi bir personel sıkıntısı öne çıktı.

Putin mahkumları işe almaya başladı

İngiliz Dailymail Gazetesi'nin iddiası doğrultusunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin personel sorununa çözüm bulmak için sıradışı bir karar verdi. Gazetenin Bağımsız medya kuruluşu IStories'e dayandırdığı haberi doğrultsunda, Rusya Ukrayna'da savaşmaları için mahkumları işe alıyor.

Aylık 3 bin pound maaş, canlı dönerlerse af

Bu operasyonu Putin ile kuvvetli bağları olduğu çoğu kişi tarafından bilinen Wagner grubunun yaptığı duyuruluyor.  Mahkumlara 'Ukrayna'da Nazi'leri avlamak için' işe alındıkları söyleniyor.

İşe alınan her bir mahkuma aylık 3 bin pound maaş verilirken 6 ay sonra canlı dönmeleri halinde cezalarının iptal edileceği duyuruldu.


Hiçbir şekilde kağıda dökülmeyecek

Yablonevka,Obukhovo ve Fornosovo cezaevlerinde işe alımlar tüm hızıyla devam ediyor. Mahkumlardan birisininin yakını dünyaca bilinen bir haber ajansında yaptığı açıklama doğrultusunda, 'Müfettişler Cuma akşamı Yablonevka'ya geldi. Hükümlülerle konuşup onlardan vatanı savunmalarını istediler' dedi ve sözlerine gidenlerin sadece çok az kısmının geri dönebileceğini belirterek devam etti, 'Mahkumlara Nazi'leri bulmanın kolay olmadığı bu yüzden de herkesin geri dönemeyeceği söylendi. Yetkililer gidenlerden sadece yüzde 20'sinin dönmesini beklediklerini açıkladılar. Hayatta kalan mahkumların cezaları affedilecek ve 200 bin Ruble ödül verilecek. Hayatını kaybedenlerin ailelerine de 5 milyon Ruble ödeme yapılması sözü verildi. Ama bu anlaşmaların hepsi sadece sözde olacak ve hiçbir şekilde kağıda dökülmeyecek' açıklamasında bulundu.

Yalan dedektörü ile test edildiler

İsmi açıklanmayan bir kaynak cezaevlerinden 200 kişinin kaydolmak istediğini fakat 40'ının işe alındığını dile getirdi ve mahkumların yalan dedektörü ile test edildiğini söyledi.

Putin'in çaresizliğini ortaya koydu

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin de (FSB) planlamanın içinde olduğu dile getirilirken Batı medyası beklenmeyen bu gelişmenin Putin'in çaresizliğinden ötürü olduğunu kaleme aldı.

Rusya'da ilk başta başlatılan askere alım kampanyası sadece daha öncesinde askerlik yapanlar içindi. Fakat savaşın vermiş olduğu hezimet sonrası ağır kayıplar devam ederken savaşın 5. ayında ordunun kapıları mahkumlara bile açıldı.


Mahkum aileleri dehşete düştü

Söz konusu haber mahkum aileleri tarafından iyi karşılanmadı. Wagner'le savaşmak üzere seçilen bir mahkûmun akrabası, "Altı ay içinde eve döneceği ve sabıka kaydının silineceği vaadiyle kendisine rüşvet verildi. Öğrendiğimizde sinir krizi geçirdik" şeklinde konuştu.

İnsan hakları grubu gulagu.net konuya dair yapmış olduğu açıklamasında, 'Tutukluların aileleri dehşete düştü. Birçoğunun karısı, ve çocuğu var. Hükümlülerin içinde bulundukları durum, doğru seçim yapmalarına izin vermiyor. Ayrılmayı kabul eden hükümlüler akrabalarıyla zombi gibi konuşuyorlar. Lütfen bu kanunsuzluğu durdurmaya yardım edin' açıklamalarında bulundu. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal