Putin'i kızdıracak hata! Rus gazetesi, Ukrayna'da kaç askerlerinin öldüğünü paylaşıp sildi

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Putin'e yakınlığı ile bilinen medya kuruluşu Komsomolskaya Pravda, savaşın başladığı günden beri yaşamını yitiren Rus askerlerinin sayısını yayınladı.

22.03.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-12:02) Putin'i kızdıracak hata! Rus gazetesi, Ukrayna'da kaç askerlerinin öldüğünü paylaşıp sildi

Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Komsomolskaya Pravda gazetesinin internet sayfasında yayınladığı bir haber gündeme damgasını vurdu. Gazete, yayınladığı haber de Rus ordusunun kayıplarını açıkladı. Rus gazetesi, haberinde 9 bin 861 askerin öldüğünü, 16 bin 153 askerin yaralandığına yer verdi. Ancak bu paylaşım kısa bir süre içerisinde silindi. Rusya, savaşın başından bu yana kaybettikleri asker sayısını en son 498 olarak açıklamıştı.

10 bine yakın Rus askerin öldüğü duyuruldu

Paylaşıldıktan çok kısa bir süre sonra kaldırılan verilerde 9 bin 861 Rus askerinin savaşta öldüğü, 16 bin 153 Rus askerinin ise yaralandığına yer verilmişti.

Rus Askerler

Kısa sürede silindi

İngiliz Daily Mail gazetesi, hükümet yanlısı Rus gazetenin internet sitesine yüklenen verilerin kısa bir süre içinde kaldırıldığını yazdı. Paylaşılan bu verilerin yanlışlıkla yüklenmiş olabileceğini öne sürüldü. Konuya ilişkin bir başka iddia ise, Ukrayna yanlısı bir gazetecinin bu verileri bilinçli bir şekilde yüklemiş olabileceği.

498 askerlerin öldüğü açıklandı

2 Mart'ta 498 askerin öldüğünü açıklayan Rusya'nın ölen asker sayısı ise şaşkınlık yarattı. Sovyetler Birliği'nin 1979'da Afganistan'ı işgal ettiği ve 10 yıl süren savaşta yaklaşık 15 bin Sovyet askeri yaşamını yitirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal