Putin şaşırtmıyor, Rusya'nın yanında yer almayan kişilere öyle bir söz söyledi ki...

Yaklaşık 3 hafta önce, Vladimir Putin’in direktifiyle Rusya, Ukrayna topraklarına saldırılarını başlattı. Söz konusu işgalin savaşa dönmesiyle birlikte birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırımlar açıklamaya başladı. Yaptırımlar karşısında zor duruma düşen Putin çok sert ve ağır cümleler kurmaya başladı.

17.03.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-15:50) Putin şaşırtmıyor, Rusya'nın yanında yer almayan kişilere öyle bir söz söyledi ki...

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş ile birlikte şimdiye kadar yüzlerce sivil yaşamını yitirdi, binlercesi de yaralandı. Ülkeden tahliyeler sürerken Rusya’ya karşı duran ülkelerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Rusya birçok yaptırıma maruz kaldı

İşgal ile başlayıp savaşa dönen operasyonda şiddetin dozunu her geçen gün artıran Rusya; ABD ve Avrupa ülkeleri ilk sırada gelmek üzere birçok ülkeden yoğun tepkilerle karşılaştılar. Putin söz konusu yaptırımlara kendi çabasıyla karşılık vermeye çalışmaya devam ediyor. 

SÖYLEMLERİ DAHA DA SERTLEŞTİ

Giderek ağır konuştu

Açıklanan yaptırım kararları Rus lider Putin iyice kızdırdı. Vladimir Putin çok ağır sözler sarf etmeye başladı. Öyle ki Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna'ya saldırıların sonrasında yaptırımlarla karşılaşan Moskova'nın yanında olmayan Rus vatandaşlarını hedef aldı. Vladimir Putin, yayımladığı görüntülü mesajında, Rusya’nın dışında yaşayan ve "Rusya'ya değil, Batı'ya daha fazla sempati duyan" Ruslarla ilgili ağır sözler kullandı.

Annelerini satarlar

Savaşta Rusya’dan taraf olmayan söz konusu vatandaşları düşünce bakımından Rus halkıyla beraber olmamakla suçlayan ve konuşmasında oldukça kızgın bir hal takınan Vladimir Putin, "Böyle insanlar, kendi annelerini satmaya hazırdır." şeklinde söylenmeyecek bir cümle kurdu. Putin, "Miami'de ya da Fransız Rivierası'nda villası olan, kaz ciğeri, istiridye ya da sözde cinsiyet özgürlükleri olmadan yapamayanları hiç yargılamıyorum." cümlelerini de ekledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kenti, en büyük Rus topluluklarından birine ev sahipliği yapıyor. Vladimir Putin'in yapmış olduğu bu sert konuşma, ABD ve Avrupa'nın Rus iş insanlarının mal varlıklarına el koymaya başlamasının hemen peşinden geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal