Putin'den tehdit gibi açıklama: Envanterimizde rakiplerimizde bulunmayan silahları gerekirse kullanırız

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den tehdit gibi açıklamalar geldi. Savaşına dışarıdan müdahale etmeye çalışan ülkelere 'yıldırım hızıyla' yanıt vereceklerini belirten Putin envanterlerinde rakiplerinde bulunmayan silahlar olduğunu belirtti ve 'gerekirse kullanırız' dedi.

28.04.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-11:46) Putin'den tehdit gibi açıklama: Envanterimizde rakiplerimizde bulunmayan silahları gerekirse kullanırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynaya düzenlemiş oldukları savaşa dışarıdan bir ülke müdahale etmeye çalışırsa yıldırım hızıyla yanıt vereceklerini dile getirdi, 'Elimizde kimsenin yenemeyeceği araçlar var. Ve bunu hava atmak için söylemiyoruz, gerekirse bunları kullanırız' açıklamasında bulundu. 

Putin nasıl bir müdahalenin yapılacağına şimdiden karar verdiklerini söyledi fakat bunun ne olduğunu henüz duyurmadı.

Putin'in yapmış olduğu bu ifadesiyle balistik ve nükleer silahları kastetmesi yüksek ihtimal. Rusya, işgalin başlamasının sonrasında stratejik nükleer silahlarını yüksek alarm konumuna getirdiğini duyurmuştu.

Analistler Putin'in bu tehditleri, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya daha fazla yardım etmemesi için yaptığını düşünüyor.

ABD'den ilk yanıt

Putin'in açıklamalarına ABD'den yanıt bir paylaşım ile geldi. ABD ordusu ise Ukrayna'ya doğru yola çıkan kargo uçağının fotoğraflarını resmi hesabından yayınladı.

Ukrayna'nın müttefikleri son zamanlarda silah yardımlarını bir hayli artırmış, ABD de Ukrayna'da Rusya'yı yenilgiye uğratmayı hedeflediklerini duyurmuştu. Batılı yetkililer Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki ilerleyişinin bu yardımlar nedeniyle yavaşladığı görüşünde.

Bu hafta Almanya Ukrayna'ya 50 adet hava savunma tankı vereceğini, İngiltere de deniz füzeleri göndereceğini açıklamıştı.

İngiltere ayrıca Batı ülkelerini Ukrayna'ya savaş uçağı vermeye davet etmişti.


Lavrov'dan 3. Dünya savaşı uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Batı ülkelerinin ateşe körükle gittiğini, bunun Üçüncü Dünya Savaşı'na yol açabileceğini söylemişti.

Nükleer çatışmanın hafife alınmaması gerektiğinin altını çizen Lavrov, 3. Dünya Savaşı'nın 'gerçek bir tehlike' olduğu konusunda uyarmış ve 'Tehlike ciddi, gerçek, hafife alamazsınız' demişti.

'Rusya bu silahları hedef alacak

NATO'nun Ukrayna'ya silah yardımı yaparak Rusya ile 'vekalet savaşına' girdiğini belirten Lavrov, Rusya'nın bu silahları hedef alacağını belirtmişti.

Rus bakan 'Bu silahlar, Rusya'nın özel görev kapsamında hareket eden ordusu için meşru bir hedef olacak' demiş, bu sözler batıya gözdağı olarak yorumlanmıştı.

Bir Batılı yetkiliye göre 'Rus güçleri Ukrayna'nın sert direnişi karşısında ilerlemekte zorlanıyor ve kayıplar veriyor'.


Putin'den nükleer emir

Putin savaşın ilk haftalarında 'Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri'ne 'yüksek alarma' geçme emri vermişti.

Söz konusu adımın NATO'nun 'agresif açıklamaları' sonrasında verildiği açıklanmış ve Putin'in emri sonrası birliğin 'özel savaş görevi durumuna' geçtiği duyurulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal