Putin’den son dakika açıklaması: ‘Ukrayna’nın planından haberdarız, her an başlayabiliriz’

Rusya ile Ukrayna arasında ki gerilim giderek tırmanıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in “her an her şey başlayabilir” açıklaması dikkat çekti.

26.10.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 26.10.2022-16:31)

Rusya ile Ukrayna arasında sular durulmuyor. Vladimir Putin son yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın kirli bomba kullanma planından haberdarız. Dünyada ve bölgede çatışma potansiyeli hala çok yüksek" dedi.

Putin’den dikkat çeken sözler

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; İki ülke arasındaki savaş devam ederken, Rusya stratejik nükleer tatbikatına başladı. Tatbikatı yakından takip eden Putin, Ukrayna’nın 'kirli bomba' kullanma planlarını bildiklerini belirterek, Kırım'daki saldırının güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekliliğini gözler önüne serdiğini ifade etti. 

Çatışma ihtimali yüksek

Yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunan Putin, olası çatışmalar için "Dünya genelinde ve bölgesel olarak çatışma ihtimali yüksek sözlerine yer verdi. Ayrıca Putin, Rusya'nın nükleer güç tatbikatını izlediklerini dile getirdi.

Putin'den çatışma açıklaması

Putin nükleer tatbikatı izledi

Nükleer silahla yapılan tatbikatın devam ettiği ve Putin’in tatbikatı yakından takip ettiği açıklamasında bulunan Nitekim Kremlin,"Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ve Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan 'Tu-95MS' tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı." ifadelerine yer verildi.

Tatbikat başarıya ulaştı

Yapılan tatbikatlarda bekledikleri başarının yakalandığının belirtildiği açıklamada, "Stratejik caydırıcı güçlerin tatbikatının hedeflerine başarıyla ulaşıldı. Tüm füzeler, özelliklerini kanıtlayarak belirlenen hedeflere ulaştı." denildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Putin'e tatbikatla ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal