NATO askeri havacılık tatbikatında dikkat çeken ‘Türk bayrağı’ detayı

Avrupa’da düzenlenen nükleer caydırıcılık askeri tatbikatında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçak ve Türk bayrağı desenli kast takan pilot dikkat çekti.

26.10.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 26.10.2022-09:42) NATO askeri havacılık tatbikatında dikkat çeken ‘Türk bayrağı’ detayı

NATO Müttefik Hava Kuvvetleri’nin Avrupa'da düzenlediği nükleer caydırıcılık temalı askeri tatbikat düzenledi. Tatbikata ait fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Yayımlanan fotoğraflarda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın yanı sıra, Türk bayrağı desenli bir kask takan Türk pilotuna da yer verildi.

Askeri hava tatbikatında Türk bayrağı detayı 

Akşam.com’da yer alan habere göre; NATO Müttefik Hava Komutanlığı, Avrupa ülkelerini nükleer caydırıcılık tatbikatına davet etti. Birçok ülkenin katıldığı tatbikatta Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar ve Türk bayrağı motifli kask takan pilot dikkat çekti. 

Yapılan etkinliğe dair NATO Müttefik Hava Komutanlığının (AIRCOM) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, müttefik ülkelerin hava kuvvetlerinin "Steadfast Noon" tatbikatında şu anda nükleer caydırıcılık kabiliyetlerini denediği ifade edildi. Tatbikata onlarca savaş uçağının katıldığı, askeri manevraların Avrupa'nın kuzeybatısında düzenlendiği ifade edildi.

NATO askeri tatbikatı

NATO Türk pilotun resmini paylaştı

Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; “Steadfast Noon tatbikatının yıllık rutin eğitim faaliyeti olduğu vurgulanan açıklamada, tatbikata 14 ülkeden çeşitli tiplerde 60'dan fazla savaş uçak katıldı” ifadeleri yer aldı. AIRCOM paylaşımında aralarında Türk Hava Kuvvetlerine ait tanker uçağın bulunduğu bazı savaş uçaklarının fotoğraflarına da yer verildi. Fotoğraflardan birinde de ay yıldız desenli kask takmış bir Türk savaş uçağı pilotu yer aldı.

NATO tatbikatında Türk bayrağı detayı

Uzun menzilli bombardıman uçakları b-52'LER tatbikatta

Avrupa ülkelerinin katıldığı tatbikatın 30 Ekim tarihine kadar devam edeceği Steadfast Noon tatbikatına ev sahibliği Belçika ile Kuzey Denizi ve İngiltere hava sahası yapıyor. Tatbikatta kullanılan savaş uçakları arasında dördüncü ve beşinci nesil savaş jetleriyle gözetleme uçakları ve tanker uçaklar bulunuyor.Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da tatbikatta ABD'ye ait uzun menzilli bombardıman uçakları B-52'ler de kullanılıyor."Steadfast Noon" tatbikatı her yıl farklı bir NATO ülkesinin ev sahipliğinde düzenleniyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal