Putin'den ABD'ye Afganistan Tepkisi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''ABD'nin Afganistan’daki 20 yıllık varlığı sadece trajedilere yol açtı'' şeklinde ifade etti.

01.09.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-17:21) Putin'den ABD'ye Afganistan Tepkisi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Rusya'nın Çin ve Kuzey Kore sınırına yakın bir bölge olan Vladivostok'ta gençler ve çocuklarla bir araya geldi. gelen Putin, ülkedeki sosyal, ekonomik, bilimsel ve kültürel gelişmelerin yanı sıra dış politikayla ilgili birçok değerlendirme yaptı.

Putin, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından yaşananlarla ilgili olarak ABD'yi suçlayarak, ''Washington 20 yıl boyunca kendi standartlarını Afganistan'da uygulamaya çalıştı ancak ABD’nin Afganistan'daki 20 yıllık varlığı sadece trajedilere yol açtı'' açıklamasında bulundu.


Putin, ''Başkaları için bir şey yaparken, bu kişilerin tarihinden, kültüründen, felsefesinden en geniş anlamıyla yaşamından yola çıkılarak bir şeyler yapılması gerekir'' ifadelerini kullanırken başka ülkelere yardım edilmesi gerektiğini ve yardımcı olan ülkenin bir diğerine kendi kültürünü aktarmaması gerektiği fkirini savundu.

RUSYA, AFGANİSTAN SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Afganistan konusunda ABD'yi eleştirirken fikirlerinden bahseden Putin, ''NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesinden sonra bizim için en önemli şey müttefiklerimiz olan Orta Asya devletlerinin güvenliğini sağlamaktır. Rusya Federasyonu’nun güney sınırlarının güvenliği doğrudan buna bağlı. Gerçekten ulusal bir liderliğin oluşumu için Afganistan'da koşulların oluşturulmasına katkıda bulunacak bu tür dış adımlar üzerine anlaşabileceğimizi umuyorum. Şu anda bu yönde aktif olarak çalışıyoruz'' diyerek ifadelerini sürdürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal