Putin ve Paşinyan'ın Türkiye görüşmesi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Ermenistan'ın arasındaki ilişkileri görüştü. İşte haberin detayları...

20.04.2022-08:34 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-08:34) Putin ve Paşinyan'ın Türkiye görüşmesi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Ermenistan'ın arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin başlatılan süreci memnuniyetle karşıladıklarını aktardı. Başkent Moskova'da bir araya gelen Putin ve Paşinyan, görüşme sonucunda ortak bildiri yayımladı. Kremlin Sarayı'nın web sitesi üzerinden yayımlanmış olan 30 maddeyi içeren ortak bildiride , Rusya ve Ermenistan'ın arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine bağlılığı teyit edildi. Putin ile Paşinyan'ın, Güney Kafkasya'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen bildiride, ''İki taraf, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderlerinin düzenli görüşmeleri çerçevesinde yapıcı çalışmaların sürdürülmesi ve bölgedeki güvenlik, istikrar ve ekonomik gelişiminin sağlanması yoluyla üç ülke arasında imzalanan 9 Kasım 2020, 11 Ocak 2021 ve 26 Kasım 2021 tarihli yapılan anlaşmaların tutarlı şekilde uygulanmasından yana olduğunu dile getirdi.'' diye ifade edildi. Bildiride, iki liderin, Karabağ meselesi ve bölgede olan insani sorunların siyasi diplomatik araçlar yoluyla çözülmesi, bu bağlamda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun potansiyelinin kullanılması gerektiğinin özellikle vurguladığı kaydedildi. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya başbakan yardımcılarının başkanlığında Güney Kafkasya'da ekonomik ve ulaşım bağlantılarının açılmasına yönelik Üçlü Çalışma Grubunun faaliyetlerinin aktifleştirilmesinin önemine işaret edilmekte olan bildiride, Rusya'nın Ermenistan'da demir yolu altyapısının yeniden oluşturulmasıyla ilgili olacak projelerde yer almaya hazır olduğu belirtildi.

Putin ve Paşinyan'dan önemli görüşme

Yayımlanan bildiride, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olan sınırın belirlenmesiyle ilgili komisyonun oluşturulmasının hızlandırılması adına konu üzerinde mutabık kalındığı aktarıldı. 3+3 formatındaki bölgesel iş birliği platformunun önemine özellikle işaret edilen bildiride, ''Putin ve Paşinyan, Rusya'nın desteğiyle başlatılan Ermenistan ve Türkiye arasında olan ilişkilerin normalleşmesi yönündeki süreci oldukça memnuniyetle karşılamıştır.'' ifadelerine değindi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal