Kadir Gecesi Ramazan ayının kaçıncı günü ve gecesidir?

İbadetlerini tam eksiksiz yerine getirmek, geceyi namazlar kılarak dualar ederek geçirmek isteyen müslümanlar heyecanla Kadir Gecesi'nin gelmesini bekliyorlar. Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği bu mübarek gecenin hangi geceye denk geldiği sorusu ise son günlerine ne çok araştırılan konusu oldu. Peki, Kadir Gecesi Ramazan ayının kaçıncı günü ve gecesidir?

20.04.2022-08:49 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-08:49) Kadir Gecesi Ramazan ayının kaçıncı günü ve gecesidir?

2 Nisan tarihinde başlayan Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala son günlerde en çok öne çıkan konulardan biri de Kadir Gecesi oldu. İslam dünyası içinde heyecan ile beklenilen ve herkesin için bin aydan daha da hayırlı bir gece olarak bildiği Kadir Gecesi'nin idrak edileceği gün müslümanlar tarafından araştırılıyor.

Kadir Gecesi'ni dualarla, namazlarla ve ibadetlerle geçirmek isteyen müslümanlar Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indiği bu mübarek gecede maneviyatlarını huzura erdirmek için gün saymaya başladılar. Allah’ın rahmetinin yeryüzüne inmesinin bir göstergesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi, islam aleminde maneviyat duygularının bol miktarda yaşanacağı kutlu bir gece olacak.

Kadir Gecesi Ramazan ayının kaçıncı günü ve gecesidir

Kadir Gecesi Ramazan ayının kaçıncı günü ve gecesidir?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan takvime göre 2022 yılı Ramazan ayında Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının 27. gecesinde gerçekleşeceği bildirilmiştir. Bu yıl Ramazan ayının 27. gecesinin ise 27 Nisan gününü 28 Nisan gününe bağlayan gece olarak açıklanmıştır.

Kadir Gecesi Diyanetin yayınladığı takvime göre 27 Nisan akşamı, teravih namazı sonrasında bşlayacak ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal