Putin ülkesindeki saldırı yorumu: ‘‘ABD bizi ikna etmeye çalışıyor!’’

Geçen Cuma akşamı başkent Moskova’da bir konser salonunda silahlı saldırı gerçekleşti. Rusya Soruşturma Komitesi’nin açıklamasına göre, terör saldırısında 139 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu açıklanmıştı. Rus Lider Vladimir Putin bunun üzerine, “ABD, saldırıda Ukrayna'nın izi olmadığına dair ikna etmeye çalışıyor” ifadesine yer verdi.

26.03.2024-11:37 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-16:48) Putin ülkesindeki saldırı yorumu: ‘‘ABD bizi ikna etmeye çalışıyor!’’

Vladimir Putin, Rusya’da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

‘‘Saldırıyı kimlerin yaptığını biliyoruz’’

Silahlı saldırı sonrası hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Putin, yaralılarında ihtiyaçlarının giderileceğini ve üstlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirten Putin, ‘‘Bu suçun İslam dünyasının yüzyıllardır mücadele ettiği radikal İslamcılar tarafından işlendiğini biliyoruz. Ancak ABD, çeşitli kanalları kullanarak uydularını ve diğer ülkeleri, istihbaratlarına göre Moskova terör saldırısında Kiev'den herhangi bir iz bulunmadığına ikna etmeye çalışıyor’’ dedi.

Kimlerden talimat aldılar?

Putin ABD, Ukrayna için bizi ikna etmeye çalışıyor

DEAŞ tarafından saldırının gerçekleştirildiğini bildiklerini aktaran Putin, asıl meselenin kimlerden talimat aldıklarının öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Rusya'ya ve halkına karşı bu saldırının kimin eliyle gerçekleştirildiğini biliyoruz, ilgi odağımızda ise azmettirenler var” şeklinde konuştu.

‘‘Kiev korkutma kampanyalarını yürütüyor’’

Tüm terör saldırısının Ukrayna tarafından talimat alabileceklerinin imasında bulunan Putin, “Terör saldırısı, 2014'ten bu yana Rusya Federasyonu ile Kiev rejiminin elinde savaşanların bir dizi girişiminin bağlantısı olabilir. Terör saldırısı, Kiev'in yürüttüğü korkutma kampanyalarına oldukça mantıklı bir şekilde uyuyor. Teröristlerin suç işledikten sonra neden Ukrayna'ya gitmeye çalıştığı sorusunun yanıtını vermek gerekiyor” dedi.

Piyonların arkasındakiler araştırılıyor!

Konuşmasında en çok dikkat çekilen kısım ise Putin, “DEAŞ, genellikle ABD'nin düşmanlarına saldırıyor. Bu garip bir tesadüf ama biz bu saldırının arkasında gerçekten kimin olduğunu araştırıyoruz, piyonlarını değil” ifadelerine yer verdi.

‘‘Rus halkı gerçek bir dayanışma gösterdi’’

Putin ABD, Ukrayna için bizi ikna etmeye çalışıyor

Saldırı sonrası halkının birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğunu görmenin sevindirici olduğunu belirten Putin, Rus halkına teşekkür ederek, “Terör saldırısını planlayanlar toplumda panik ve nifak oluşturmayı umuyorlardı ama birlik ve direnme kararlılığıyla karşılandılar. Rus toplumu, terör saldırısının ardından gerçek bir dayanışma, uyum ve karşılıklı desteğin örneğini gösterdi” şeklinde konuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal