Putin, Ukrayna ve NATO ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Rusya'yı kandırdılar!"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgali sonrasında ilk defa bir Batılı gazeteciye röportaj verdi. Amerikalı gazeteci Tucker Carlson'ın sorularını yanıtlayan Putin, söz konusu röportajın sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü açıkladı. Röportaj, yayımlandıktan sadece 30 dakika sonra 5 milyon görüntülenme rakamına ulaştı.

09.02.2024-14:13 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-14:13) Putin, Ukrayna ve NATO ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Rusya'yı kandırdılar!"

Putin'in röportajda öne çıkan bazı mesajları açıklandı. Açıklamada şu detaylara yer verildi:

Ukrayna Savaşı ve İstanbul Görüşmeleri:

"Ukrayna'daki çatışma, ülkede yaşanan devlet darbesi sonucunda başladı. Bizim amacımız savaşı durdurmak. Ukrayna'yı Nazilerden arındırmak da hedeflerimizden biri."

"İstanbul'da görüşmeler yapılıyordu ve neredeyse tamamlanmıştı. Ancak Ukrayna ordusu birliklerimizi Kiev çevresinden çeker çekmez tüm anlaşmaları çöpe attı ve savaşa devam etme talimatları aldı."

Polonya'ya Saldırı İhtimali:

"Rusya'nın Polonya veya Letonya'ya saldırma ihtimali yok. Bu senaryo sadece Polonya'nın Rusya'ya saldırması durumunda gerçekleşebilir."

Yaptırımlar:

"ABD'nin uyguladığı yaptırımlar işe yaramıyor. Kimseye saldırmadık. Ukrayna'daki olaylar, devlet darbesi ve Donbass'taki çatışmalar sonucunda başladı ve biz sadece kendimizi, insanlarımızı ve vatanımızı koruyoruz."

Rusya'nın NATO'ya Katılması:

"Rusya'nın NATO'ya katılma seçeneği Clinton döneminde konuşuldu, ancak gerçekleşmedi. Başbakan Johnson'ın taleplerine boyun eğmeleri gülünç görünüyor."

Gazeteci Evan Gershkovich'in Durumu:

"WSJ muhabiri Evan Gershkovich'in durumuyla ilgili olarak, anlaşmaya varılabileceğine inanıyorum. Gershkovich, gizli bilgi toplamakla suçlanıyor ve tam olarak casusluk yapmış."

Röportaj, Putin'in Batı ile ilişkiler, Ukrayna krizi ve Rusya'nın dış politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunduğu dikkat çekici bir içeriğe sahipti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal