Hindistan'da tansiyon yükseldi: Sokaklar savaş alanına döndü!

Hindistan’da cami ve medresenin yıkılması sonucu sokaklar savaş alanına döndü. Çıkan şiddetli çatışmaların ardından hükümet yetkilileri süresiz sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

09.02.2024-13:49 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-13:49)

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletindeki Haldwani şehrinde bir medrese ve caminin yıkımı nedeniyle şiddetli çatışmalar yaşandı eyalet yetkilileri süresiz sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Polise "vur emri" verildi!

Yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Uttarakhand'da bulunan şehirde dün çıkan ve ölümlerle sonuçlanan çatışmalardan dolayı yeni kararlar alındı. Buna göre, tüm şehirde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, karara uyulmaması halinde ise polise "vur emri" verildi. Ayrıca, internet hizmetleri durduruldu ve okullar kapatıldı.

Hindistan'da Çatışma

Şehirde tansiyon yükselmişti!

Çatışmaların çıkış noktası ise; yerel bir mahkemenin yerel otoritenin izni olmadan devlet arazisine inşa edildiği iddiasıyla bir cami ve medresenin yıkılmasına hükmeden kararının ardından şehir savaş alanına dönüştü. Yıkım için giden yetkililer ve polis, karara tepki gösteren binlerce protestocuyla karşı karşıya gelmişti. Polisin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği olaylarda bir polis karakoluna molotofkokteyli ve taşlar atan protestocular, aynı zamanda bazı araçları ateşe vermişti. Meydana gelen çatışmalarda 2 kişi ölmüş, 150'den fazla polis yaralanmıştı. Çok sayıda kişi de hastaneye kaldırılmıştı. Eyalet Emniyet Genel Müdürü Abhinav Kumar, şehirdeki durumun korkutucu olduğunu fakat protestocuların dağıtılması sonucu olayların kontrol altına alındığını açıklamıştı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal