Putin füze emri verdi: Görüntüleri dünyayı ayağa kaldırdı

ABD’den gelen Patriot adımının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den misilleme niteliğinde bir hamle geldi. Rusya lideri Putin, ABD ve İngiltere’yi vurabilecek menzile sahip olan Yars füzesinin aktifleştirilmesi talimatını verdi.

15.12.2022-11:07 - (Son Güncelleme: 15.12.2022-16:39) Putin füze emri verdi: Görüntüleri dünyayı ayağa kaldırdı

Rusya Ukrayna savaşının başlamasına sebep olan Rus Lider Vladimir Putin, savaşın ilk günlerinde hedefini Ukrayna’nın başkenti Kiev olarak belirlese de sonrasında hedefini doğuya kaydırmıştı. Özellikle Herson (Kherson) bölgesine yoğunlaşan Putin’i savaş konusunda dünyayı ayağa kaldıracak yeni bir talimat verdiği öğrenildi.

Putin füze emri verdi

Yeni Şafak'ın İngiliz Daily Mail gazetesine dayandırdığı habere göre, Rus lider, ABD ve İngiltere'yi vurabilecek kapasiteye sahip Yars füzesinin aktif edilmesi emrini verdi.Haberde bu gelişme 'nükleer tehdit' yorumu ile okurlara sunulurken, bölgeden gelen görüntüler dünyayı alarma geçirdi.

Putin Yars Füzesi

Hiroşima bombasından 12 kat daha güçlü

İngiliz basını füzenin menzilinin 12 bin kilometre olduğunu yazdı.

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda, ise füzenin Hiroşima'yı yok eden Amerikan bombasından 12 kat daha kuvvetli olduğunu bildirdi.

Siloya nakledilerek operasyonel konuma gelen füzenin Rusya'nın 17 Aralık'taki yıllık Stratejik Füze Kuvvetleri Günü için hazırlandığı belirtiliyor.

Putin Yars Füzesi-1

Nükleer silah kullanmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, geçtiğimiz günlerde Moskova'nın hangi şartta nükleer silah kullanacağını dünyaya ilan etmişti.

Lavrov , Rusya'nın ilhak edilen Ukrayna topraklarını savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olacağını açıklamıştı.

Benzer bir uyarı Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'den de gelmişti.

Putin Yars Füzesi-1

Medvedev, 'Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor' sözleri ile Batı'ya gözdağı da vermişti.

Medvedev, 'Rusya'ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' demişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal