Kızılelma’nın rüzgarı Yunanistan’ı sallandı: Komşuda panik başladı

Yerli insansız hava uçağı Kızılelma, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Dünya sahnesine çıkmaya hazırlanan Kızılelma’nın rüzgarı Yunanistan’ı sallamış gibi görünüyor. Yunan basını ‘’F-16’lar ne olacak?’’ sorusuyla ABD’yi harekete geçirmeye çalışıyor.

15.12.2022-10:53 - (Son Güncelleme: 15.12.2022-16:38) Kızılelma’nın rüzgarı Yunanistan’ı sallandı: Komşuda panik başladı

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli insansız hava uçağı Kızılelma, ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Kızılelma’nın başarılı uçuşu Yunanistan’ı korkuturken, komşu basınında ‘’F-16’lar ne olacak?’’ sorusu gündeme getirildi.

Kızılelma göklerde

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Çorlu'da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde ilk uçuş öncesi gerekli testlerin tamamlanmasıyla birlikte saat 14.59'da havalanan Bayraktar Kızılelma, 15.17'de ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak iniş yaptı. Bayraktar Kızılelma'nın 18 dakika süren ilk uçuşu Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı.

Kızılelma İlk Uçuş

Komşu’da panik başladı

Türkiye'nin attığı her adımı tek tek takip eden Yunan basınında da Kızılelma'ya yer verildi. Haberde Kızıl Elma'nın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Ayrıca haberde Selçuk Bayraktar'ın paylaşımına da yer verildi. Bayraktar sosyal medya hesabından Kızıl Elma'yı paylaşarak "Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun" sözlerine yer vermişti.

Kızılelma İlk Uçuş-1

Bundan etkilenmemeliyiz

Yunan basını sonrasında klasik sorusuna dönerek ABD'den alınmasının gündemde olduğu F-16'ları sordu. "Peki F-16'lar?" denilen haberde Mora Üniversitesi'nden bir akademisyenin Türkiye'ye er ya da geç F-16'ların verileceği ihtimalinin olduğunu söylediğinin altı çizildi.

Haberde "ABD'nin Türkiye ile müzakere F-16'ları ya da başka bir şeyi Türkiye'ye vermesi çok muhtemel. Bu, ABD'nin kalıcı yaklaşımı ve bundan etkilenmemeliyiz" sözlerine yer verildi.

Aynı zamanda haberin devamında Yunanistan'ın açıklarını büyük ölçüde kapattığı ve kapatmaya da devam ettiğinin altı çizildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal