Putin Batı ülkelerine resti çekti! 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı ülkeleri ve yaptırımlarına sert bir dille 'Küresel politikalarda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. İşte haberin detayları...

17.06.2022-16:51 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-16:51)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı flaş açıklamada, "Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye söyledi. Diğer yandan ABD'ye gıda krizinden dolayı rest çeken Putin, "Para basıyorsunuz ama, küresel pazardan gıda alıyorsunuz" şeklinde ifadelerini kullandı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuya yönelik, Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımları değerlendirdi. Putin bu konuda, "Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin kendisini vurdu. Avrupa ülkeleri 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı." diye söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gündeme bomba gibi düşen açıklamaları ise şu şekilde; 

''Rus ekonomisini baltalama girişimleri başarısız oldu''

Putin hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, ‘’Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Rus ekonomisini baltalama girişimleri başarısız oldu. Ekonomimiz hakkındaki kasvetli beklentiler gerçekleşmedi. Enflasyonun üstesinden geldik.’’ dedi.

''AB ülkelerinde eşitsizlik yaptırımlardan dolayı artacak'' 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin AB’nin siyasi egemenliğini kaybettiğini ifade ederek, ‘’Rusya'ya ekonomik saldırıların başarı şansı yok. Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı. AB siyasi egemenliğini kaybetti. AB ülkelerindeki eşitsizlik yaptırımlar nedeniyle artacak.’’ diye ifade etti. 


''Kriz Ukrayna’ya yapılan operasyondan dolayı çıkmadı'' 

Putin, ‘’Ekonomik krizin sebebi biz değiliz. Kriz Ukrayna'ya yapılan operasyon nedeniyle çıkmadı.’’ dedi. 

''ABD gıda üreticisi konumundan çıktı''

Vladimir Putin, ‘’ABD gıda üreticisi konumundan çıktı. Para basıyorlar ama küresel pazardan gıda alıyorlar.’’ dedi. 

Tahıl krizi nasıl çözülecek? 

Putin, ‘’Rusya tahıl ve gübre ihracatını karşılayacak konumdadır.’’ diye söyledi. 


''Mayınlar temizlenirse gemilerin güvenliğini sağlarız'' 

Karadeniz’deki mayınları döşemediklerini söyleyerek, ‘’Karadeniz'deki mayınlar temizlenirse gemilerin güvenliğini sağlarız.’’ dedi. 

''Bu ülkeleri ABD tehdit ediyor'' 

Sağlam bir altyapı oluşturduklarını ifade ederek, ‘’Sıklıkla söylüyorum ama bu bir fırsat. Buradaki insani teknolojik açıdan yükselebilmek için sürdürülebilir bir sistem için çalışıyoruz. Biz diyaloğa açığız. Bu süreci konuşarak çözmek isteyen ülkeler var ancak bu ülkeleri ABD tehdit ediyor. Burada iki lider olarak konuşursak güçlü bir ayrım yapabiliriz. Her ne kadar bileğimizi bükmeye çalışsalar da başarılı olamadılar. Biz sağlam bir altyapı oluşturduk. Ciddi destek sağlıyoruz. Demir yolu kapasitemizi artırıyoruz. Karadeniz ve Hazar Denizi ile bağlantılarımızı artırıyoruz.’’ diye ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal