PUBG Mobile Milyarlar Kazandı

Sensor Tower'ın açıkladığı verilere göre PUBG Mobile, milyarlarca dolar gelir elde etti.

26.03.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-14:49) PUBG Mobile Milyarlar Kazandı

Son yılların popüler oyunlarından PUBG Mobile, her yaştan hemen hemen her kullanıcıya hitap ediyor. Sensor Tower'ın sunduğu verilere göre satışlardan 5,1 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelir hiç şüphesiz ki sürpriz bir rakam sunmuyor. PUBG, 2020 senesinde kullanıcıların 111 milyar dolar harcama yaptığı mobil oyun kategorisinde lider bulunuyordu. Geçtiğimiz sene kategorisinde lider olan oyuın için 2,7 milyar dolar harcanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Tencent, PUBG Mobile'ın 1 milyar indirme barajını geçtiğini açıklamıştı. Bu açıklamaya göre PUBG Mobile, Subway Surfes ve Candy Crush Saga'nın arkasından üçüncü sırada yer alıyor.

Çinli teknoloji devi Tencent, açıklamayı oyunlarıyla ilgili bir raporda dile getirdi. Gelirinin dördüncü çeyrekte yüzde 29 artış yakaladığını belirten şirket, bu gelirin Çin ve uluslararası piyasalarda oyunlra yapılan harcamalardan geldiğini vurguladı. PUBG Mobile'ın yanı sıra şirketin diğer oyunu Honor of Kings deaynı çeyrekte Çin ve uluslararası sıralamada üst konumda yer almaya devam ediyor. Ayrıca Tencent, oyun gelirlerinin yarısını yurt ıdşından elde etmeyi amaçladığını belirtti.

Pandemi dönemiyle birlikte mobile oyunlara ilgi son derece artmış durumda. PUBG Moible, Çinde yayınlandığı Game For Peace adıyla da en popüler oyun konumunda. Oyunun elde ettiği 5,1 milyar dolarlık gelirin 2,8 milyar doları Çin'den geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal