PTT’den deprem bölgesine özel kampanya: Yüzde 30 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Genel Müdürlüğü'nün deprem bölgesindeki gönderilerde 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında yüzde 30 indirim kampanyası başlattığını açıkladı.

05.02.2024-15:17 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-15:17) PTT’den deprem bölgesine özel kampanya: Yüzde 30 indirim!

Uraloğlu, PTT Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki gönderilerde yüzde 30 indirim kampanyası düzenliyor. Bu kampanyanın, depremin etkilediği illerde ticaretin canlandırılması ve ekonomik destek sağlanması amacını taşıdığını belirterek şu açıklamada bulundu:

"Deprem bölgesine yapılan her gönderi bir umut anlayışı ile 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerimiz çıkışlı ve varışlı gönderilere güncel tarife üzerinden yüzde 30 oranında indirim uyguluyoruz. 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ilk anından itibaren depremzede vatandaşların ulaşımın her modunda yanındayız. Depremin ilk anından itibaren PTT Genel Müdürlüğü eliyle, yurt içi ve yurt dışından gelen 43 bin 350 adet yardım kolisinin ücretsiz bir şekilde deprem bölgesine taşındı. Bölge ticaretini canlandırarak deprem bölgesinin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan kampanyayla depremzedelerin ihtiyaç duydukları ürünlere daha kolay ulaşması sağlanacak. Böylelikle maddi manevi kayıplar yaşayan depremzedelere destek olunacak."

11 ilde kalıcı konut inşası

Bakanlık, depremlerin ardından etkilenen 11 ilde kalıcı konutların inşası ve ulaşımda meydana gelen hasarların giderilmesi için hızla çalışma yürütüyor. Depremzedelerin kalıcı konutlara kavuşması ve altyapısal iyileştirmelerin yapılması, bakanlığın öncelikli gündem maddelerinden biri olarak belirtiliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal