Ptt rr nedir, ne demek? Ptt barkod no sorgulaması nasıl yapılır? Ptt kargo takip barkod hatalı ne demek?

Dünyanın en iyi 10 posta şirketi arasında yer alan PTT'yi seçen vatandaşlar kurumun sunduğu PTT barkod sorgulama ve PTT kargo takip hizmetleri sayesinde kargolarının durumuna bakabiliyorlar. İşte PTT kargo takip ve barkod işlemlerine dair detaylı haberimiz...

27.05.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-09:44) Ptt rr nedir, ne demek? Ptt barkod no sorgulaması nasıl yapılır? Ptt kargo takip barkod hatalı ne demek?

Geniş ulaşım ağı be yurdun en fazla noktasına dağıtım yapabilme imkanıyla geniş ulaşım ağına sahip olan PTT bu avantajları nedeniyle vatandaşların en çok tercih ettiği kargo şirketi olmuş durumda. Sadece bireysel gönderilerde değil resmi gönderilerde de hızlı ve güvenilir olması hasebiyle 1. tercih noktası durumunda yer almaktadır. PTT vatandaşlarının onu tercih etmesinden dolayı bir çok yeniliğe de imza atıyor.

PTT kargo takip ve barkod sorgulaması

PTT kargo takip hizmeti PT resmi internet sayfası ve aynı zamanda e-Devlet'ten vatandaşların hizmetine sunulmaktadır. Vatandaşlar günün istedikleri her saati bu uygulamaları kullanarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Peki işlemler nasıl ilerler?

Bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan PTT'nin resmi sitesine giriş yapın.

Sayfanın sağ üst noktasında yer alan menü seçeneğini açarak bu kategoriden "Gönderi Takibi" yazısına tıklayın.

Tarayıcınız kendiliğinden yeni bir sayfada gönderi takip sitesini açacaktır. Bu sayfa sizden barkod numarası ve güvenlik kodu isteyecek.

Bilgilerinizi girdikten sonra "Sorgula" seçeneğine tıklayarak kargonuzun durumunu sorgulayabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden nasıl sorgu yapılır?

PTT'nin e-Devlet'e entegre etmiş olduğu “PTT Kayıtlı Gönderi Takibi” sayfasına girip bu sayfa üzerinden kargonuzun durumunu sorgulayabilirsiniz. Bu hizmette; kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurtiçi/yurtdışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX gönderileri alıcısına teslimine kadar geçtiği her sevk noktasında kayıt altına alınmaktadır. Aynı zamanda alıcısına teslim edilen gönderilerde teslim için "Kayıtlı Teslim Belgesi" de alınabilmektedir.

e-Devlet üzerinden sorgulama için öncelikle güvenlik adımlarının geçilmesi gerekir. Burada T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresinin girişi istenir. Şifrenizi bilmiyorsanız en yakın PTT şubesinden şifrenizi alabilirsiniz. İsterseniz bu sitede mobil

imza, T.C. kimlik kartı, e-imza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanarak da girişlerinizi yapabilirsiniz.

Güvenlik adımını geçtikten sonra karşınıza gelen sayfada istenen barkod numarasını girin.

Güvenlik resminde istenen harfleri büyük-küçük harf dikkate alarak yazın.

En alt kısımda yer alan "Sorgula" seçeneğine basın.

Bu şekilde kargonuzun son durumunu öğrenmiş olacaksınız.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal