Instagram efektleri neden açılmıyor? Instagram efektleri çıkmıyor, ne yapmalıyım?

En çok tercih edilen sosyal medya ağlarından İnstagram'da kullanıcıları üzen gelişme yaşandı. Birçok kişinin hikaye atarken kullandığı efektlerin çalışmadığı gündeme geldi. İnstagram filtrelerin gözükmemesi üzerine kullanıcılar çözüm arayışına başladı. İnstagram filtresi neden çalışmıyor? İnstagram filtre hatasını düzetme yollar?

27.05.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-09:36) Instagram efektleri neden açılmıyor? Instagram efektleri çıkmıyor, ne yapmalıyım?

Sayısız filtre imkanı sunan İnstagram'ın son günlerde üst üste gösterdiği hatalar kullanıcıların canını sıkmaya başladı. 2-3 gündür erişim hatası verirken şimdiler de ise filtrelerin çalışmadığı ortaya çıktı. Kullanıcıların video, fotoğraf atarken kullandıkları efektlerin çalışmadığı ya da yüz algılaması yapmaması kullanıcılar tarafından araştırmaya neden oldu. İnstagram filtreleri neden çalışmıyor? İnstagram filtre hatasının çözümleri nelerdir? İşte detaylar...

İnstagram filtreleri gözükmüyor hatasının çözümü

- İnstagramda oluşan filtre sorunu için öncelikle telefonda bulunan gereksiz dosyalar ya da uygulamalardan kurtulmak gerekir.

- Telefon hafızasını boşa dolduran belgelerden kurtulduktan sonra tüm uygulamalar kapatılmasıyla instagram uygulamasını silip tekrar yükleyin.

- Yukarıdaki aşamaların tamamlanmasıyla efektlerin düzeldiğini göreceksiniz. Filtre sorusunu RAM ya da depolama sıkıntısı nedeniyle bu hatayı vermektedir.

İnstagram filtre hatasının çözümleri

İnstagram filtre problemini gidermenin diğer yollar

Yukarıda belirttiğimiz aşamaları yerine getirildiği halde düzelmeyen instagram efektlerin hatasının giderilmesi için farklı çözüm yolları da vardır.

- Uygulamayı yeniden başlatın

Uygulamanın telefondan silinip tekrar yüklenmesi yüksek oranla filtre sorununu çözmek için kullanılmaktadır. Uygulamanın tekrar yüklenmesi ayarların sıfırlanmasına neden olacaktır.

- Telefonunuzu yeniden başlatın

Uygulamayı tekrar başlattığınız halde instagram filtrelerinde düzelme olmadığında RAM boşaltmak için telefonun yeniden başlatılması gerekir. RAM'ın boşaltılması ve ön belleğin sıfırlanması en çok tercih edilenlerden olmaktadır.

İnstagram efektleri neden açılmıyor?

-Uygulama öncelliğini temizleyin

İnstagram kullanıcılarının son zamanlarda sık karşılaştığı sorunlardan olan efektlerin çalışmaması üzerine Ayarlar-Uygulamalar bölümüne giriş yaparak depolama kısmında yer alan ''Önbelliği Temizle'' seçeneği ile gereksiz dosyalardan kurtulun.

-İnstagram'ı güncelleyin

İnstagram'a gelen güncellemeler göz ardı edilmeden takip edilmesi gerekir. Eski sürümün kullanılması uygulamanın özelliklerinden yararlanmanızın önüne geçebilir. Bu nedenle uygulamanın en son sürümünü kullanmaya dikkat edin. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal