Psikolojik Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

Kalp çarpıntısına neden olan pek çok sebep bulunuyor. Buna karşılık hemen telaşlanmak ya da doktora başvurmak gerekmez. Örneğin psikolojik olacak şekilde de çarpıntı yaşanabilir. Psikolojik kalp çarpıntısına ne iyi gelir merak edenlere eşlik edecek olanlar da haberimizde.

09.06.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:27) Psikolojik Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

Zor bir süreçten geçen ya da yorucu bir iş hayatına sahip olan kişilerde kalp çarpıntısı sorunu boy gösterebilir. Bu soruna karşılık birkaç tavsiye mevcut. Sorunun çözümüne ilişkin:

-Dinlenme: Çarpıntınız çok belirgin bir hale geldiyse bulunduğunuz ortamda sakin bir yer aramanız gerekir. Ve oturarak dinlenmeye başlayın. Bir süre kadar derin nefesler alın ve sakinleşmeye çalışın.

-İçecek: Soğuk içecekler sayesinde de kalp çarpıntısını en aza indirmeniz mümkün. Soğuk bir su sayesinde çarpıntı azalabilir. Aynı zamanda soğuk su ile elinizi ve yüzünüzü yıkamanız faydalı olacaktır.

-Öksürük: Farklı olarak şiddetli bir öksürük dahi çarpıntının en aza inmesine katkı sağlar. Şiddetli bir şekilde öksürmeniz ve derin nefesler almanız faydalı olacaktır.

Psikolojik Kalp Çarpıntısı Neden Olur?

Adı üstünde psikolojik olacak şekilde boy gösterir. Buna karşılık psikolojik kalp çarpıntısına ne iyi gelir kadar sebepleri de dikkate alınıyor. Örneğin stres bunlar arasında başı çeken nedenler arasında. Arkasından:

  • İş hayatı zorlu ve yorucu olan kişilerde sık sık rastlanır.
  • Beyin yorgunluğu kişilerde çarpıntıya neden olmakta.
  • Psikolojik zorlu bir dönemde olmakta çarpıntıyı beraberinde getirir.

Bunların haricinde susuzluk, alkol tüketimi ya da çok fazla kahve içmek çarpıntının diğer nedenleri arasında boy gösterir. Enfeksiyona bağlı olarak da yaşanan sorunlar arasında. Ancak bu gibi durumlarda doktora başvurmak daha doğru olacaktır. Psikolojik olanlar için çözümler belli. Ancak fiziksel olanlara dair doktora başvurmak gerekir.

Kalp Çarpıntısının Belirtileri Nelerdir?

Çarpıntı öncelikle ritim bozukluğuna bağlı olarak kendini belli eder. Ancak sadece bununla sınırlı kalmaz ve arkasından çeşitli belirtiler de boy göstermeye başlayabilir. Mesela göğüs sıkışması bunlar arasında yer almakta. Aşırı halsizlik yine belirtilerden bir tanesi.

Çarpıntının neticesinde nefes alışverişleri de düzensiz hale gelmeye başlar. Hatta buna karşılık nefes alışverişinde zorluk yaşanabilir. Ve bir süre sonra panik olmaya başlarsınız. Sakin kalmaya çalışanlar:

  • Bulundukları yere oturmaları ve sakinleşmeye çalışmalı.
  • Varsa soğuk içecek tüketerek kendini iyi etmeli.
  • Soğuk su ile ellerin ve yüzün yıkanması da faydalı olacaktır.

Bu tavsiyelere rağmen çarpıntı devam ediyorsa sorun olabilir. Panik hali devam eder ve içinden çıkmanız zor hale gelebilir. Psikolojik kalp çarpıntısına ne iyi gelir merak edenlere yukarıda belirttikleriniz eşlik edecektir. Tüm bunlara karşı sonuç alamayanlar:

  • En yakın sağlık merkezine giderek muayene olmalı.
  • Muayene olanlar çarpıntının asıl nedenleri öğrenir ve tedavi olmaya başlar.

Çarpıntı psikolojik ya da çeşitli hastalıklardan kaynaklı olarak gerçekleşir. Bunun tespiti sadece uzmanlar tarafından yapılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal