Covid-19 Hemşirelik Bakımı

Covid-19 hemşirelik bakımı özellikle salgın döneminde karşımıza çıkan en önemli kavramlardan biridir. Sağlık çalışanlarının salgın döneminde korunması, hastalık ile yüz yüze gelmeleri durumunda korunmaları için büyük önlemler alınmaktadır.

09.06.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:27) Covid-19 Hemşirelik Bakımı

Hemşirelik Bakımı Hangi Fazları İçerir?

Covid-19 hemşirelik bakımı denildiği zaman kişilerin dikkate alması gereken hususlardan bazıları;

  • Hemşirelik bakımı aynı zamanda hemşirelik tanısı olarak da belirtiliyor. Bu alanda zor bir durumda olan ve sağlığını kaybetmiş olan kişiye karşı nasıl davranılması gerektiği planını içerir.
  • Bu noktada hastaların fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları ile alakalı temel noktalar hakim olunması gerekiri. Bu hassasiyetten yoksun olan isimlerin hemşirelik konusunda eksik kalacağının da belirtilmesi gerekiyor. Durumun hem manevi hem de profesyonel boyutu olduğu dile getirilmelidir.
  • Bu süreç içerisinde salgında hastalara nasıl davranılması gerektiğinin yanı sıra hastaları tedavi ederken kendilerini hem bedensel hem de psikolojik manada nasıl korumaları gerektiği ile alakalı hususlar da eklenmiştir.

Bu detaylar incelendiği zaman ülkemizde temel bir standardın yakalanması için büyük bir çaba sarf edildiğini de net bir biçimde görebilirsiniz.

Yeterlilik Kavramına Dikkat!

Hemşirelik bakımı kapsamında legal manada en büyük önem verilen hususların başında yeterlilik bir diğer adı ile competence geliyor. Bu faz bilgi ve beceri manasına gelir. Hemşireliğin sahada gereklilikleri hakkında tüm bilgilere sahip olan ve bunları uygulayacak beceriye sahip olma manasında da dile getirilebilir.

Bu alanda hemşirelik eğitiminin ülke içerisinde nasıl verildiği büyük önem arz eder. Bu alanda biri standardın oluşturulması hedeflenmiştir. Okullarda sunulan müfredatın seçmeli dersler haricinde aynı minvalde olmasına özellikle dikkat edilir.

Bu alanda hasta ile hemşire arasında bir güven bağı da olmalıdır. Her ne kadar yetkin bir duruş sergilense de kişilerin hasta ve hemşire arasında tesis edilmesi gereken güven konusunda da net bir biçimde bilgi sahibi olması gerekiyor. Yeterliliğin yanı sıra güven ilişkisi de hemşirelik bakımının olmazsa olmaz parçalarındandır.

Şefkat ve Merhamet Kavramları Neden Önemli?

Covid-19 hemşirelik bakımı kapsamında en önemli kavramların başında şefkat ve merhamet geliyor. Profesyonel olarak tüm yeterliliklere sahip olan kişilerin gerçek manada hastalara yardımcı olması ve onlara zarar vermekten kaçınması için merhametin olmazsa olmaz bir boyutu vardır. Bu özellikten yoksun olan kişiler işlerini profesyonel manada oldukça iyi yapsalar da hemşirelik bakımı konusunda bir boyutun hep eksik kalacağının da dile getirilmesi gerekir.

Şefkat ve merhamet bağlamında meslek seçimi aşaması çok önemlidir. Hemşirelik mesleğini seçecek olan kişilerin tüm bu detaylar hakkında fikir sahibi olması gerekiyor. Ancak bu şekilde hemşireliğin tam manası ile uygun meslek olup olmadığına karar vermek daha mantıklı olacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal